8 marsvin efterladt i skov: - Det er altid en dårlig løsning at sætte dem ud

I weekenden blev otte marsvin reddet efter at være blevet dumpet i Hjøllund Plantage mellem Herning og Silkeborg.

De otte marsvin måtte have en ekstra nat i skoven, da redningsfolkene ikke kunne få dem fri.
De otte marsvin måtte have en ekstra nat i skoven, da redningsfolkene ikke kunne få dem fri.
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Weekendens gåtur blev ikke helt som planlagt for en opmærksom borger, da han gik tur i Hjøllund Plantage mellem Herning og Silkeborg. Her snusede hans hund sig nemlig frem til otte marsvin, som var blevet efterladt af deres ejer i en papkasse i skoven. 

- Det var kun fordi, han havde hunden med, at de opdagede dem, lyder det fra Bente Eriksson, der er kredsformand hos Dyrenes Beskyttelse.

Marsvinene havde gnavet sig ud af papkassen, hvor de befandt sig under et stort grantræ. Lavthængende grene gjorde det umuligt, at få marsvinene fri. Derfor måtte de overnatte i skoven.

- Hvis der var regn, blæst og to plusgrader, så kunne de godt have fået en slem forkølelse, men når det er tørt og frost kan de godt klare sig natten over. I den her situation er frostvejr er bedre for dem, siger Bente Eriksson.

Dagen efter lykkedes det at få de otte marsvin fri af skovbunden. Herefter de blev bragt til Brande Internat, hvor de nu befinder sig. Kredsformanden opfordrer folk, som ikke har overskud til at beholde sine dyr, til at finde andre løsninger end at sætte dem ud i naturen.

- Det er altid en dårlig løsning at sætte dem ud. Vi vil opfordre folk til selv at finde en løsning, men hvis de ikke har ressourcerne til at have dyrene, så må vi (Dyrenes Beskyttelse, red.) jo finde en løsning.

Dyrenes Beskyttelses vagtcentral kan kontaktes på telefon 1812. 

Marsvinene befinder sig på Brande Internat.
Marsvinene befinder sig på Brande Internat.
Foto: Dyrenes Beskyttelse
1:55
Her kan du se indslaget om de otte marsvin.