Designeren Jacob Jensen er død

Den kendte danske designer Jacob Jensen fra Skive, manden bag den ikoniske Margrethe-skål, er død i en alder af 89 år.

jacobjensen_0.jpg

Den danske designer Jacob Jensen fra Skive, manden bag den ikoniske Margrethe-skål, er død i en alder af 89 år. Det oplyser Jacob Jensen Design i dag i en pressemeddelelse.

Opnåede store priser

Jacob Jensen har modtaget over 100 internationale priser og er repræsenteret på museer over hele verden. Han opnåede blandt andet at få overrakt Prins Eusjen-medaljen af det svenske kongepar på Stockholm Slot. Med udmærkelsen kom Jacob Jensen i selskab med to af sine læremestre - Jörn Utzon og Hans Wegner.

Jacob Jensen var i en lang årrække i øvrigt også chefdesigner for Bang & Olufsen.

Sov stille ind, omgivet af familien

Jacob Jensen sov stille ind i hjemmet i Virksund i går, fredag, omgivet af familien. Han efterlader sig hustruen Nanna samt fem børn og ti børnebørn fra to tidligere ægteskaber.

Jacob Jensen var ifølge familien frisk til det sidste og gav interview til en bog om B&O's design få dage før sin død. Jacob Jensen bliver begravet på Vestre Kirkegård i København.

I januar sendte TV MIDTVEST et portræt af Jacob Jensen, som kan genses her:

27:31
Mere end en kvart million danskere hedder Jensen. Men den Jensen, I kan møde i i dette program, er ikke en helt almindelig dansker. Han er den verdenskendte Jensen.