Derfor bakker borgerne i Bording ikke op om demonstration

40 demonstranter var i dag mødt op for at ytre sin utilfredshed med Udrejsecenter Kjærshovedgård. Ingen lokale var i blandt dem.

Sådan så det ud, da 40 demonstranter søndag havde taget plads ved Kjærshovedgård.
Sådan så det ud, da 40 demonstranter søndag havde taget plads ved Kjærshovedgård.
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

I dag afholdt gruppen Stop Islamiseringen af Danmark demonstration ved Udrejsecenter Kjærshovedgård. Kjærshovedgård ligger i nærheden af Bording, men alligevel var ingen af de omkring 40 fremmødte demonstranter fra byen.

Forud for demonstrationen mødte TV MIDTVEST nogle af borgerne i Bording for at høre, om de havde tænkt sig at deltage i demonstrationen. Her er, hvad de fortalte:

Anker Nielsen: - Jeg kan ikke forstå, at de gider bruge tid på det. Jeg har læst en masse om det fra avisen. De generer aldrig mig, men det er der nogen, der går meget op i.

Verner Gjødvad: - Jeg synes faktisk, det værste er pressen. Pressen er der hele tiden, ligeså snart der er et eller andet. Jeg synes ikke problemet er så stort.

Anna Saarup Brint: - Folk skal have lov til at have deres holdninger. Jeg synes, det er ulykkeligt for de mennesker, der er derude, at de er blevet anbragt sådan et utåleligt sted.

Det har længe været omdiskuteret, om Bording er det rigtige sted til at huse et udrejsecenter som Kjærshovedgård. BT har blandt andet i en artikelserie beskrevet, hvordan naboer til centret har følt sig truet af beboerne på Kjærshovedgård. 

Det er dog ikke noget, som de lokale, som TV MIDTVEST mødte på gaden i dag, mærker noget til. 

Linda Hansen: - Jeg kan godt se det fra demonstranternes side. Vi er for lille en by til at tage imod så mange, men jeg mærker dem ikke. Jeg har ikke hørt om nogen, der er blevet generet af dem. 

Mikkel Knudsen: - Det skal jo ligge et eller andet sted, men det ville måske give mere mening at lægge det et sted, hvor lokalområdet kunne bære det. 

Michael Hansen: - Hvis den ikke ligger her, hvor skal den så ligge? Jeg forstår godt politikerne har anbragt den her, men vi er ikke interesseret i, den ligger her.

Gruppen Stop Islamiseringen af Danmark har meldt ud, at de vil demonstrere ved Kærshovedgård hver 14. dag, indtil beboerne på stedet bliver sendt hjem.

1:59
Stop Islamiseringen af Danmark havde inviteret til demonstration. De lokale i Bording havde ikke lyst til at deltage.