Viborg Kommune skal være grønnere: Der skal rettes op på dårlige CO2-resultater

En grøn omstilling er på vej i Viborg. I hvert fald hvis det står til kommunens formand for Klima- og Miljøudvalget.

Viborg vil være mere klimavenlig i fremtiden.
Viborg vil være mere klimavenlig i fremtiden.

Viborg Kommune har ambitiøse planer for fremtiden. De vil være grønnere, end de er i dag. Den plan blev præsenteret på et pressemøde, hvor både erhvervsfolk, politikere og unge viborgensere var til stede.

En del af planen går nemlig ud på at indvolvere borgerne i Viborg i den grønne omstilling. 

- Jeg håber, at det kommer til at betyde, at man på affaldsområdet får en endnu højere genanvendelsesprocent, at vi kommer til at udlede mindre CO2, og at vi får nogle spændende energiprojekter i kommunen, siger Stine Damborg Hust, der er formand for Klima- og Miljøudvalget i Viborg Kommune. 

2:08
Se video: Viborg ligger næstnederst på Region Midtjyllands liste, når det kommer til udledning af CO2. Både Erhvervslivet og byens unge mener da også kommunen har været for uambitiøs, så der er opbakning til den grønne omstilling.

Nedslående resultater hidtil

Viborg Kommune har klarer sig ikke særlig godt, når det gælder klimavenlighed. Kommunen ligger næst-nederst i Region Midtjylland, når det kommer til CO2-udledning. 

-Vi skal i hvert fald ligge væsentligt højere, end vi gør nu, og det arbejder vi målrettet på, siger Stine Damborg Hust. 

Dem der skal tage aktiv del i de grønne tiltag, mener også, at det er på tide, at der sker noget i Viborg Kommune.

- Det er alt for sent, der sker noget. Men ting tager jo tid, så nu skal vi bare glæde os over, at vi kommer i gang, siger Henrik Hansen, der er direktør for Viborgegnens Erhvervsråd. 

- Henover den brede vifte er det ikke en intens nok indsats, men vi er jo på vej, og så kan vi sætte hastigheden op, når vi får nogle initiativer i gang, siger Rasmus MIkkelsen, der er elevrådsrepræsentant fra Midtbyens Gymnasium.

Der er et nationalt mål om, at Danmark skal være uafhængig af fossile brandstoffer i 2050, og det vil Viborg Kommune gøre sit for at bidrage til.

- Jeg synes, det er rigtig positivt at kommunen kommer med nogle ideer til, hvordan man kan arbejde med det her som kommune. Vi har brug for at der også fra den instans vises ambitioner og visioner, siger dørektøren for Viborgegnens Erhvervsråd Henrik Hansen.