Jyllands Park Zoo fylder 50 år: - Der er så mange traditioner forbundet med os

Søndag slog dyreparken i Haunstrup dørene op for halvtredsindstyvende gang.

Haunstrup
Foto: Tommy Kofoed / Ritzau Scanpix

De fleste af os har kigget på zebraer, giraffer, sæler, bavianer og løver i Jyllands Park Zoo. Og listen er lang, hvis man vælger en dag i dyreparken - der er nemlig 500 dyr at blive klogere på.

Palmesøndag runder parken et skarpt hjørne, når dyreparken slår dørene op til en ny sæson for halvtredsindstyvende gang. 

- Det havde sin charme at åbne parken. Især fordi at vi har lavet en kæmpe investering i vores helt nye indgang, der er på 350 kvadratmeter, fortæller Ove Nordestgaard, der er indehaver af Jyllands Park Zoo.

Hvert år bliver der lagt kræfter, tid og penge i at forny dyreparken inden dørene slås op for besøgende til en ny sæson. Ifølge indehaverne er det én af årsagerne til, at dyreparken fortsat er et attraktivt sted for de mange gæster, der hvert år lægger vejen forbi dyremekkaet i Haunstrup.

- Der skal altid ske noget inden en ny sæson hos os. Nogle steder, laver de nogle store ting hver tredje eller fjerde år, men her er der noget nyt hvert år.

Ægteparret her fra Tjørring har haft sæsonkort til Jyllands Park Zoo de seneste 50 år. Søndag havde de børnebørnene med. 
Ægteparret her fra Tjørring har haft sæsonkort til Jyllands Park Zoo de seneste 50 år. Søndag havde de børnebørnene med. 
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Traditioner forbundet med Jyllands Park Zoo

I sidste uge var alles opmærksomhed rettet mod Københavns Zoo, da to pandaer fra Kina flyttede ind. Og mens de største af landets zoologiske haver skal klare sig med hjælp fra blandt andet turismen, henter Jyllands Park Zoo sin overlevelse et helt andet sted fra.

- Der er så mange traditioner forbundet med os. Folk er kommet her med deres børn, og når de så får børnebørn, så kommer de her igen. Vi har 15.000 sæsonkort, så vi har mange flere faste gæster frem for turister. Det er dem, der lægger fundamentet, siger Ove Nordestgaard.

- Når gæsterne snakker i telefon herinde, så hører man dem sige, at: ’de er i Haunstrup’. Det er nok 30 år siden, det har heddet Haunstrup Dyrepark, men det er klistret ind på folks kort, at vi er her.

Ifølge Ove Nordestgaard er der allerede en idé om, hvilke forbedringer af dyreparken, som besøgende kan se frem til i sæsonen 2020. 

Bæltedyrene har fået nyt anlæg til årets sæson.
Bæltedyrene har fået nyt anlæg til årets sæson.
Foto: Jyllands Park Zoo