Lise er chef på autoværksted: - Der er penge i skrot

Lise Korsgaard er vokset op som ene pige blandt tre brødre på en matrikel fyldt med biler, blik og benzin. Nu har hun købt sig ind i virksomheden og er stedets eneste kvindelige boss.

4:02
Her kan du se hele udsendelsen om familie-virksomheden fra Salling.

Det er ikke meget, Lise Korsgaard ved om reservedele eller biler generelt. Hun arbejder til dagligt med markedsføring, så det kom som lidt af en overraskelse for mange, da hun pludselig annoncerede, at hun også ville være en del af hendes families autoophug og genbrug.

- Familien har nærmest ikke kommenteret det. De synes, det var fint, siger Lise Korsgaard. 

- De ved jo godt, at jeg ikke ved noget om produkterne her, og at det ikke er det, jeg skal have noget med at gøre. Men der er da mange andre, der har været henne og spørge, om jeg har sorte negle, og om jeg skal til at rode i biler, lyder det. 

Købte sig ind i en mandeverden

I mange år stod to af hendes i alt tre brødre for at drive virksomheden videre efter deres far. Og selvom hun kom ind i det senere end sine brødre, så var det helt naturligt for hende at købe sig ind i den familieejede og ikke mindst mandsdominerede virksomhed.

- Alle synes, det er helt okay, at jeg ikke kan skifte et dæk, siger Lise Korsgaard.
- Alle synes, det er helt okay, at jeg ikke kan skifte et dæk, siger Lise Korsgaard.
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

- Det er jo det her, vi taler om til familiefødselsdage og andre arrangementer. Det er altid ”hugget”, som vi kalder det. Og mine svigerinder er også med i det, og alle vores børn er jo født ind i det her, så det er jo et kæmpe omdrejningspunkt. Både det at være herude og det vi snakker om. Så jeg ville også være med, siger Lise.

Hun har dog ikke altid været stolt over at vokse op midt i gamle biler og andet skrot. 

- Når man kom kørende med bussen og skulle af for at gå op ad grusvejen, og folk kunne se alle de her skadede biler, der var det altså sådan lidt pinligt. Det var det altså, siger Lise.

Kan se forretningsmodel i skrot

I dag ser Lise helt anderledes på de gamle sager og de enorme mængder skrot, hun er omgivet af flere dage om ugen.

- Nu kan jeg se, at der altså er en forretningsmodel i det her. Det her med at vi genbruger, og også det her med bæredygtigheden i det. At der er penge i skrot, det synes jeg virkelig er en spændende tankegang. Så nu er alt det her ikke grimt for mig længere, siger Lise Korsgaard. 

 
 
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Det, der tænder hende ved virksomheden, er, at hun hele tiden kan få nye ideer til, hvordan alle delene i de gamle, brugte biler kan udnyttes endnu mere.

- Man kan selvfølgelig tjene penge på selve skrottet. Men der hvor jeg synes, vi kan tage det yderligere, det er de der små steder, hvor man også kan genanvende, hvor de ikke har gjort det tidligere.

- For eksempel har vi startet et samarbejde med en, der laver tasker ud af brugte seler. Det er jo ikke noget, der lige ligger i kortene til et autogenbrug, lyder det fra Lise Korsgaard.

Hun håber på, at Salling Autogenbrug fremover kan gå forrest, når det handler om at få danskerne til at se muligheder i gamle skrotbiler.

- Vi vil gerne bruge mindre plastik, vi vil gerne genanvende og sortere affald og sådan nogle ting. En del af den dagligdagspakke det er altså også at købe brugte ting til sine biler, siger Lise Korsgaard.

4:02
Her kan du se hele udsendelsen om familie-virksomheden fra Salling.