Isabella Arendt på første besøg i Vestjylland: - Der er fantastisk stemning

Kristendemokraternes konstituerede formand, Isabella Arendt, har mandag været på sit første visit i Vestjylland under valgkampen.

01:33

Her kan du høre vores interview med Isabella Arendt, der gæster Vestjylland på valgkampens næstsidste dag. Interview: Hans Olav Sandal Video: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Der var KD-topmøde over morgenkaffen i det vestjyske, da partiets fungerende formand, Isabella Arendt, gæstede landsdelen og den lokale stemmesluger Kristian Andersen for første gang under denne valgkamp.

Læs også Test dig selv: Hvilken folketingskandidat er du mest enig med?

For med to dage til krydses skal sættes i stemmeboksen, er det ved at være nu, hvis de sidste tvivlere skal kapres.

- Kristian Andersen har kørt det rigtig fint herude indtil nu, men vi blev bare enige om at stimle sammen her med to dage tilbage af valgkampen, siger Isabella Arendt.

- Det er skønt. Der er fantastisk stemning. Folk snakker og griner og deler positive oplevelser. Jeg er godt nok fra Fredericia og ikke Vestjylland, men det er som at være hjemme, lyder det fra den konstituerede partiformand.

Oplagt med et besøg

Kristian Andersen, der høstede 3.860 personlige stemmer i Vestjyllands Storkreds ved seneste folketingsvalg, er glad for, at Isabella Arendt i dag har lagt vejen forbi det vestjyske.

Læs også Provokerende valgkampagne: Her er manden bag

- Vi er heldige med, at vi har fået besøg. Isabella Arendt har fået rigtig god eksponering, både i medier og folkemunde, og nu kan de lokale her i Vestjyllands Storkreds, der ikke kender hende så godt, komme til at møde hende.

- På den måde synes vi, det var helt oplagt, at hun skulle komme her den næstsidste dag i valgkampen og give den sidste gejst, lyder det fra Kristian Andersen.

Kastet ind i valgkampen

26-årige Isabella Arendt blev kastet hovedkulds ind i valgkampen, da hun afløste Stig Grenov, som på grund af et ildebefindende måtte melde afbud til en partilederrunde på TV 2.

Grenov er siden blevet sygemeldt med stress, mens han også har meddelt offentligheden, at han ikke genopstiller som formand for Kristendemokraterne.

Isabella Arendt i TV 2's partilederrunde i valgkampens begyndelse.  Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Samtidig har Stig Grenov opfordret sine partifæller til at stemme på Isabella Arendt som sin afløser, når han formelt træder tilbage til oktober.

- Det har været kaotisk til at starte med, men det er gået fantastisk. Jeg har haft den ene positive oplevelse efter den anden, siger Isabella Arendt.

Ligger lunt i svinget til Folketinget

Kristendemokraterne ligger lige nu og kæmper på den lave side af spærregrænsen. Ifølge den seneste måling fra Voxmeter står partiet lige nu til at få 1,9 procent af stemmerne.

Læs også Her er de politikere, som flest er enige med i kandidattesten

KD har dog et såkaldt kredsmandat indenfor rækkevidde på grund af partiets popularitet i det vestjyske. Og meget peger lige nu på, at det kredsmandat kan få følgeskab af to tillægsmandater, når valgkampen er overstået.

Og skulle Kristendemokraterne klare sig over spærregrænsen kan det i sidste ende betyde hele fire mandater til partiet, der senest blev valgt ind i 2001.

Derfor er der stor optimisme i valgkampens slutspurt, selvom intet er en realitet endnu.

- Jeg er fyldt med glæde begejstring og energi. Vi skal bruge den sidste tid fornuftigt, og derfor har vi et stramt program, siger Kristian Andersen.

- Jeg er ikke sikker på noget, før det sidste kryds er sat. Jeg kan bare mærke, at der er en enormt stor opmærksomhed om Kristendemokraterne her i Vestjylland, lyder det.