Den dræbte Martin Kristiansen kom hjem i dag

Flyver-overkonstabel Martin Kristiansen blev 33 år. I dag vendte han hjem fra Afghanistan i kiste, efter hans vogn i søndags kørte på en vejsidebombe. Kolleger, venner og pårørende tog imod ham på Flyvestation Karup.

Klik her for at se billeder og kommentarer fra afskeden i Helmand

Flyvevåbnets chef mødte Martin Kristiansen i Helmand

(Generalmajor Henrik Røboe Dam, chef, Flyvertaktisk Kommando)

Oberst: Jeg var med Martin i Schweiz

(Oberst Henrik Larsen, chef for Flyvevåbnets Førings- og Operationsstøtteskole)

Oberst: Det var svært at holde talen(Oberst Henrik Larsen, chef for Flyvevåbnets Førings- og Operationsstøtteskole)

Pårørende, venner og kollegaer tog imodFlaget var på halv, og der var stilhed over Flyvestation Karup i dag. En stilhed kun brudt af det Hercules fly, der bragte den dræbte flyver-overkonstabel Martin Kristiansen hjem til hans hustru. Martin Kristiansen var ansat på flyvestationen som hundetræner. Her blev hans kiste i dag modtaget af pårørende, venner og kollegaer.

Skulle søge efter vejsidebomberMartin Kristiansen kom til Afghanistan sidst i april, hvor han med sin hund blandt andet skulle søge efter vejsidebomber. Otte af Martin Kristiansens nærmeste kollegaer i Afghanistan fulgte ham hjem til Karup og bar hans kiste ind til mindehøjtidelighed. Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech deltog i højtideligheden, men ønskede ikke at udtale sig i dag. Det er anden gang, Gitte Lillelund Bech modtager en dræbt soldat. Sidst var det Sophia Bruun fra HolbækMartin Kristiansen har ønsket en civil begravelse. Det sker på onsdag kl. 11 i Lemvig Kirke.

Se hele vores indslag her: