Den bevæbnede mand: Jeg ville ikke true nogen

Den 48-årige mand, der i går blev anholdt under stor dramatik i Gudum, er ked af det hele: Det blev kørt alt for stort op, jeg ville ikke gøre nogen noget ondt, siger han.

19voanholdelse.transfer.jpg

Det var halvandet års personlige problemer, der lørdag kulminerede i en storstilet anholdelsesaktion ved Gudum. Og for hovedpersonen selv virkede det helt ude af proportioner:

- Det blev skruet alt for stort op. Det var bare en luftbøsse, og den var ikke engang ladt, siger han.

Den 48-årige har selv henvendt sig til TV MIDTVEST for at fortælle, hvad der gik forud for anholdelsen i går, hvor 15 bevæbnede betjente og en særligt uddannet forhandler blev sat ind for at få ham ud af sit hus. Anholdelsen fandt sted klokken 18:25, fem timer efter at han var blevet meldt for at køre omkring på sin scooter, bevæbnet med et gevær.

Drukket og skudt

Dagen i går var begyndt med, at han havde drukket tæt, inden han havde han skudt til måls med en luftbøsse. Så var han kørt afsted på scooteren, fordi han havde fået øje på en landmand, der vil etablere en gylletank tæt på hans hus, og den sag ville han gerne drøfte med landmanden. Undervejs stoppede han op og snakkede med en kvinde om sagen.

- Jeg skulle ikke have taget luftgeværet med. Folk blev måske bange, det skulle jeg ikke have gjort, men jeg har ikke truet nogen, siger han.

Han fik aldrig landmanden i tale, fordi han ikke stoppede op - og kort efter myldrede det med politi. Ifølge politiets første oplysninger havde han truet, men truslerne har i alle tilfælde ikke været så konkrete, at han er blevet sigtet for det.

Depression efter skilsmisse

Den 48-årige fortæller, at han havde drukket for at dulme en depression, som han har haft siden han blev skilt for 1½ år siden. Han føler skyld på grund af skilsmissen og har svært ved at sove:

- Jeg var desperat. Jeg ville ikke gøre nogen noget ondt. Jeg havde det bare dårligt, siger han.

Politiets vagtchef Sune Espersen har forklaret, at politiet sendte så stor en styrke, fordi man frygtede at situationen kunne udvikle sig farligt, når en uligevægtig og påvirket mand var bevæbnet. Det var først efter anholdelsen, at politiet kunne konstatere, at våbnet kun var en luftbøsse.

Føler sig dårligt behandlet

Efter anholdelsen blev den 48-årige taget med på politigården. Han siger, at han blev smidt i detentionen, ikke fik lov at gå på toilettet, og at politiet har gennemrodet alt i hans hus. Han siger igen, at han synes politiet har skudt langt over målet.

- Jeg er jo ikke farlig. Jeg har bare en depression, siger han.