Delvis løsning på strid om skulptur i Thisted

Der er nu styr på den fremtidige vedligeholdelse af skulpturen "Kaja" i Thisted, og striden er dermed delvis løst.

Alt tyder nu på, at slåskampen mellem Region Nordjylland og Bent Skytte-Rasmussen nu er slut. I hvert fald er der nu styr på den fremtidige vedligeholdelse af skulpturen Kaja, som Bent Skytte-Rasmussen har lavet som bidrag til udsmykningen af akutmodtagelsen på Sygehus Thy-Mors i Thisted.

Kunstneren mente ikke, regionen har lavet kunstværket færdigt som lovet, mens politikerne på den anden side mente, at regionen har ofret rigeligt med penge på projektet.

Den antagelse fik han ikke medhold i. Men den fremtidige vedligeholdelse af "Kaja" er der nu fundet en løsning på, som sikrer, at skulpturen fremover bliver efterset og vedligeholdt med et til to års mellemrum efter en vedligeholdelsesplan udarbejdet af Bent Skytte-Rasmussen. Det skriver Thisted Dagblad.

- Det er godt, der nu er styr på vedligeholdelsen af "Kaja", siger Bent Skytte-Rasmussen til dagbladet.

Bent Skytte-Rasmussen beskyldte for en måneds tid siden regionen for aftalebrud, fordi den ikke har lavet kunstværket færdigt som lovet.

- Det er frustrerende, for den fungerer ikke som skulptur, sagde Bent Skytte-Rasmussen dengang til TV MIDTVEST.

Han lader det nu være op til fremtiden at vise, om de anlægsarbejder med lys og beplantning, som han stadig mener mangler, også bliver udført, så skulpturprojektet kan fungere på en ifølge ham optimal måde.

I videoen kan du se indslaget om kunstværkskrigen.

Et kunstværk foran Akutmodtagelsen i Thisted har udviklet sig til en mindre krig mellem Region Nordjylland og kunstneren Bent Skytte-Rasmussen.