Deltagerrekord til kalkmineløb

Med op mod 2300 friske løbere ved startlinjen blev der i dag slået deltagerrekord til Kalkmineløbet ved Viborg.

kalkminelob.jpg

Mellem 2200-2300 deltagere kommer både gennem Møntsted og Daugbjerg kalkgruber, når de i dag deltager i Kalkmineløbet 2016 i flot solskinsvejr.

- Det er måske lige varmt nok for løberne, men det gør aboslut ikke oplevelsen mindre, at det er sådan noget vejr. Det er med til at gøre området hernede helt vildt idyllisk, siger medarrangør Rasmus Jønsson.

Der er masser af ruter at vælge imellem. Alt fra børneruten på 2,5 kilometer til maratondistancen.  Og så er der også en ny rute for de allermest hårdføre på 52,7 km. Den går under navnet "Batman" med henvisning til de flyvende væsener, der lever i kalkgruberne og til de superheltekræfter, der skal findes frem.

- Det handler bare om at gennemføre. Ikke andet. Jeg ved ikke, hvad jeg går ud til. Det gør jeg ikke. Men det skal nok gå, siger Micahel Færch, der skal prøve kræfter med en Batman.

Per Pedersen og 93 andre gør ham selskab på de 52,7 km i kuperet terræn.

- Grænserne skal ligesom flyttes jo. Jeg ved ikke, hvordan man skal sige det, men du kan se det på alle sammen. Det skal være mere og mere jo, siger Per Pedersen. 

Rasmus Jønsson fortæller, at nogle af de korte ruter bliver udsolgt på under en halv time, da der blev åbnet for tilmelding, og for en måned siden kunne arrangørerne melde alt udsolgt. 

Det er syvende år i træk, at løbet bliver afholdt. Arrangørerne forventer, at de sidste deltagere når i mål ved fem-tiden torsdag eftermiddag.