Studenter på Store Bededag: - Dejligt endelig at være færdig

Ikast-Brande Gymnasium gav i dag studenter på IB-linjen hue på, selvom det er helligdag.

Linnea Werge IB student Ikast-Brande Gymnasium
Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

 fleste gymnasier over landet er lukket i dag, fordi det er Store Bededag. Men sådan er det ikke på Ikast-Brande Gymnasium, hvor de i dag kan fejre de første studenter.

For elever på International Baccalaureate-linjen på gymnasiet har eksaminer på samme tid som andre IB-gymnasier over hele verden, og derfor var Store Bededag ikke automatisk en fridag.

Men selvom eleverne fik inddraget en normal, dansk helligdag, så var glæden alligevel høj.

- Jeg har det skønt. Dette år har været godt, og jeg er glad for at være færdig nu. Jeg glæder mig til at starte mit nye liv. Det føles godt, siger Rebecca Colucceno, der kommer fra italienske Verona.

Hun er en af de internationale studerende, som har valgt at tage til Ikas-Brande Gymnasium for at studere på International Baccalaureate-linjen.

Dejligt at være færdig

International Baccalaureate-linjen er dog ikke kun for studerende med anden baggrund end dansk.

Linjen har også danske studerende, som ønsker at tage den toårige uddannelse, som er internationalt anerkendt, og som giver adgang til universiteter i hele verden.

En af de danske IB-studerende, som i dag kunne få studenterhuen sat på hovedet, er Linnea Werge.

- Det er dejligt endelig at være færdig. Vi har jo haft en lang eksamensperiode, så det er dejligt endelig at være i mål, siger hun.

Og en lang eksamensperiode – det har de på IB-uddannelsen.

Det slår lederen af IB-uddannelsen på Ikast-Brande Gymnasium, Gitte Pilley, fast.

- Hvert år bliver jeg rørt og rigtig stolt over, at de har arbejdet så hårdt i to år – især under de her eksaminer, som er meget intense og varer i næsten i en måned, hvor de faktisk har eksaminer hver dag. Det er fantastisk at se, at nu kulminerer det, og nu bliver de studenter, siger hun.

Studenterne kastede traditionen tro med huerne.
Studenterne kastede traditionen tro med huerne.
Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

Sabbatår skal sætte tankerne i gang

Ikast-Brande Gymnasium afholder den 25. maj en reception for alle IB-studenterne. Men hvad der så skal ske med dem bagefter, det er vidt forskelligt.

Rebecca Colucceno tager et år i København, hvor hun skal blive bedre til dansk, inden hun planlægger at starte på universitetet.

For Linnea Werge er der ikke lagt de helt store planer endnu for det næste skoleår.

- Nu er det med at finde ud af, hvad jeg så skal. Der er rigtig mange muligheder. Jeg tænker, at det er rart lige at tage et sabbatår, så jeg kan få gjort mig nogle tanker om, hvad jeg gerne vil, siger hun.

I alt var der 13 IB-studerende, der efter dagens eksamen i skriftligt engelsk kunne få studenterhuerne på. Resten af årgangen bliver færdige fredag den 24. maj.

1:32
SE INDSLAG: Ikast-Brande Gymnasium fik årets første studenter, da elever fra International Baccalaureate-linjen fik hue på.