DeBattle: Gymnasieelever kæmper på ord

På Lemvig Gymnasie battlede de fredag på ord. Med besøg fra Ringkøbing og Tarm gymnasier debatterede eleverne til den store guldmedalje om storpolitiske emner.

Anton Hauge (tv.) var en af vinderne af debatten.
Anton Hauge (tv.) var en af vinderne af debatten.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Diskussionerne kan være store og bølgerne gå højt på et gymnasium. Fredag var diskussionerne dog formentlig lidt større en sædvanlig på Lemvig Gymnasium.

Der var nemlig DeBattle, hvor gymnasieeleverne debatterede – og battlede på ord. Med emner som asylstop i Danmark og kongehusets berettigelse kæmpede elever fra Lemvig, Ringkøbing og Tarm Gymnasier mod hinanden.

Blandt battlerne fra Lemvig var 2.’geren Anton Hauge.

- Jeg vil gerne lære, hvordan man står foran så mange mennesker og debattere uden, at klappen går ned, siger han.

Og det gjorde den bestemt ikke for Anton Hauge. Han kom nemlig i finalen, hvor det blev til en sejr på hjemmebane for Lemvig Gymnasium. Oplevelsen foran et publikum hjalp den unge debattør.

- Jeg føler mig meget mere sikker – og jeg er ikke bange mere. Det er helt klart noget, jeg vil tage med videre og engagere mig mere i politik.

Sejren kom dog ikke uden hårdt arbejde. Siden oktober har Anton Hauge været en del af et talentforløb på gymnasiet for at blive bedre til at debattere.

Dommere på sidelinjen

Når der skal findes en vinder, er der også oftest en dommer. Det var også tilfældet i dag, hvor folketingsmedlemmet Thomas Danielsen og vært på DR2s Deadline Sigge Winther blandt andet sad i dommerpanelet.

Som vurdering til en af debattørerne gav sidstnævnte, Sigge Winther, blandt andet dette:

- Jeg kan simpelthen ikke fokusere på, hvad du siger, fordi du breakdansede, eller hvad det var du lavede. Det er ærgerligt, sagde han.

Der er altså afregning ved kasse et, men dommerne ligger også mærke til de positive sider.

- Jeg lægger mærke til, hvis der er nogle, der har passion, som vil ud over rampen. Nogen, der har et budskab - og så gør det ikke noget, hvis man har styr på fakta, siger Sigge Winther.

Hele arrangementet sluttede med god stemning og fredagsbar.