Se video: De Røde Barakker i Thyborøn rives ned

Nedrivningsarbejdet af de ikoniske røde barakker i Thyborøn er begyndt.

0:51

Tirsdag aften den 19. februar i år brændte de 100 år gamle ikoniske røde barakker i Thyborøn. Store dele af bygningerne blev totaltskadede, og det har betydet, at alt undtaget barakkernes kendetegn, de to omvendte kuttere, skal rives ned.

- Vi er kommet i gang med at rydde alt, hvad der er mellem de to både. Meningen er, at vi skal have ryddet helt op for alt, hvad der er af vinduer, gulve og så videre, fortæller Jens Frederiksen, der er projektleder på nedrivningsarbejdet.

'De Røde Barakker' husede Restaurant Mallemukken, og da branden opstod var stedet ved at blive renoveret. Planen var, at et nyt skib skulle åbne op for gæster her til sommer, men sådan gik det altså ikke.

De to omvendte kuttere var sodet til, og barakkerne stod ikke til at redde. Nu skal holdet af nedrivningsfolk bruge den næste halvanden uges tid på at rydde op på grunden.

- Det er da lidt specielt, fordi alle herude kender jo de to kuttere, der vender opad. Det, der er i mellem, er jo forsvundet nu, så nu må vi jo, hvad der skal ske, fortæller Jens Frederiksen.

De fire arbejdere, der er sat på opgaven, forventer at være færdige i løbet af næste uge.