De nye bilafgifter skaber forvirring

Mange bilkøbere tror, at de nye afgifter også direkte påvirker priserne på brugte biler.

Jesper og Marianne Siig har været forvirret over de nye bilafgifter.
Jesper og Marianne Siig har været forvirret over de nye bilafgifter.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

De nye bilafgifter har gjort bilkøberne godt og grundigt forvirrede. Mange bilkøbere tror nemlig, at de nye afgifter også direkte påvirker priserne på brugte biler. Men helt så simpelt er det ikke, og så bliver det et større regnestykke at regne ud, om man skal købe bilen fra ny eller brugt. 

Nogle af dem, der havde troede, at de nye regler også galt for brugte biler, er parret Jesper og Marianne Siig. De havde udset sig den 1 år gamle Volvo, og selvom den ikke er særlig gammel, er de nye afgifter altså ikke gældende for den.

- Vi har været meget forvirrede, og vi har været hernede flere gange og har egentlig ikke helt forstået det, siger Marianne Siig.

Sådan har flere potentielle købere det. Det har de erfaret hos forhandlerforeningen Bilernes By, som repræsenterer otte forhandlere i Silkeborg.

- Forbrugerne er forvirrede, og det kan jeg godt forstå. Vi får utroligt mange mails hver dag, vi får utroligt mange opringninger. Hvad sker der, hvad er deres bil sat ned med, og hvad koster vores bil i dag, siger Henrik Thomsen, som er formand for Bilernes By i Silkeborg.

Mere for pengene ved ny bil

Selvom parret Jesper og Marianne Siig havde udset sig den brugte Volvo, så vækker de nye informationer om bilafgifterne begejstring. For det viser sig, at de kan få mere for pengene ved at købe en anden og ny bil.

Deres situation er velkendt i hele landet, hvis man spørger annonceringssiden Biltorvet.

- Jeg har hørt fra brugtvognskøberne, meget gennem brugsvognssælgerne, og de fleste spørger faktisk, om det kan passe, at det ikke er blevet billigere. Og der kan vi kun sige, at ja, det passer, siger Claus Walsted Nyboe, som er direktør ved Biltorvet.

Ligegyldigt hvad håber bilkøberne fra Kjellerup, at der går lang tid, inden de igen skal tumle med politisk pilleri og afgiftsbøvl.

- Nu håber jeg, der kommer ro på. Jeg synes, det er alt for ofte, der bliver rørt ved de afgifter. Jeg kunne godt tænke mig, at der var lidt mere ro på tingene, siger Marianne Siig.