Pensionister hjælper til: De fikser alt for den lokale fodboldklub

De kalder sig "Tirsdagsholdet", men de spiller ikke bold. I stedet ordner de små og store opgaver for byens fodboldklub.

4:10
Her kan du se hele programmet om "Tirsdagsholdet".
Foto: Malene Skree Nordsmark, TV MIDTVEST

De mødes hver tirsdag morgen i klubhuset ved fodboldklubben Ringkøbing IF’s hjemmebane. Her begynder de med et rundstykke og en skarp til halsen, inden de går i gang med at planlægge dagens arbejdsopgaver. Og det er sjældent, der er nogen, der melder afbud.

- Det er nogle fantastiske kammerater at være sammen med - det kan jeg ikke undvære. Der skal meget til, før jeg sender afbud, siger Niels Peter Pedersen, der er en af de frivillige på ”Tirsdagsholdet”.

De er tyve mænd, som alle har nået pensionsalderen. ”Tirsdagsholdet” kalder de sig, og holdet opstod for seks år siden, da Ringkøbing IF rykkede op i 2. division. Da blev der brug for ekstra hænder i klubben.

- Man snakkede om, om der var nogen, der ville give en ekstra hånd, og det var vi så nogle tidligere fodboldspillere, der siger ja til. Og på den måde voksede det ligeså stille, siger Poul Carlson, frivillig, Ringkøbing.

Tirsdagsholdets "halvleg" bliver brugt på højtbelagt smørrebrød og fadøl. Det er en del af den gode stemning.
Tirsdagsholdets "halvleg" bliver brugt på højtbelagt smørrebrød og fadøl. Det er en del af den gode stemning.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Tirsdagsholdet er her, på dagen hvor klubbens ”rigtige” spillere holder fridag. Og alle tyve medlemmer er enige om, at deres allerfornemste opgave er, at få alt til at se godt ud.

- Når vi er på udebane, så kan vi jo godt se, at der er forskel på, hvordan det ser ud her og andre steder. Og det får vi mange tilkendegivelser for, når udehold kommer her. Det er en stor tilfredshed, siger Niels Peter Pedersen.

Klubben kan bare knipse med fingrene

Der er ikke nogen, der som sådan bestemmer. Opgaverne er fordelt, og alle ved, hvad de hver især skal give sig i kast med.

- Vi har et pølseteam, der er kontrolgruppen, kioskgruppen og et fadøls-team. Nogen ved, de skal tømme skraldespande, nogen fejer og så videre - det kommer helt naturligt. De ved det jo selv, hvad de plejer at gøre, siger Mogens Skaaning Madsen, som står for at kordinere, hvilke opgaver de frivillige skal lave for klubben.

De får ikke noget for al deres hjælp. Altså ikke udover en masse anerkendelse og godt kammeratskab.

- Klubben ved, at de bare kan knipse med en finger, og så bliver tingene lavet. Alle de ting, som man normalt ringer efter håndværkere til, dem laver vi, siger Flemming Jakobsen, frivillig, Ringkøbing.

Alle medlemmer på ”Tirsdagsholdet” har på et eller andet tidspunkt spillet fodbold i Ringkøbing IF, og det er også derfor, de med glæde giver lidt tilbage til klubben.

- Det er da sjovt at møde de gamle fodboldsspillere hver tirsdag. Det er en dag, vi ser frem til, og det er da også derfor, der næsten aldrig er afbud - med mindre man skal passe børnebørn eller noget andet meget vigtigt, griner Poul Carlson.

Tirsdagsholdet mødes også, hvis der af en eller anden grund ikke skulle være nogen opgaver til dem.