DBU: Udeblevne spillere har fravalgt VM

Når fodboldkvinderne ikke møder op til træning, har de samtidig fravalgt de kommende VM-kampe, siger DBU-chef.

Arkivfoto.
Foto: Sarah Christine Nørgaard / Scanpix

Det kan få alvorlige konsekvenser for spillerne på det danske kvindelandshold i fodbold, at de valgte at udeblive fra mandagens planlagte træning i Helsingør forud for VM-kvalifikationskampene mod Sverige og Kroatien.
    
Sådan lyder det fra DBU's elitechef, Kim Hallberg, der advarer spillerne om, at de to kampe nu er i alvorlig fare:
    
- Det er en dybt beklagelig og meget problematisk situation, når spillerne ikke møder ind til træning og forberedelse af den vigtige kamp mod Sverige.
    
- Vi skal møde et af de stærkeste kvindelandshold i verden, og vi har brug for alle dage og alle træninger til at forberede os bedst muligt.
    
- Men når spillerne meddeler, at de ikke møder ind til træning uden en ny aftale, har de samtidig valgt ikke at stille til kamp, siger Kim Hallberg i en pressemeddelelse.
    
Det er den verserende konflikt mellem DBU og Spillerforeningen, der er årsag til, at spillerne ikke mødte ind i landsholdslejren mandag.
    
Parterne har forsøgt at lande en aftale, men søndag meddelte Spillerforeningen, at forhandlingerne igen var brudt sammen.
    
Situationen var den samme før VM-kampen mod Ungarn i september. Kun en midlertidig aftale i sidste øjeblik gjorde, at spillerne med kort varsel kunne flyve til Ungarn.
    
Forinden var en planlagt - og udsolgt - testkamp mod Holland blevet aflyst.
    
DBU vil ikke acceptere et lignende scenarie denne gang, lyder det fra unionen.
    
- Vi er nået langt i forhandlingerne og er tættere på at kunne nå en aftale end nogensinde før. Men vi ønsker ikke at forhandle tæt på kampene, da det forstyrrer de sportslige forberedelser.
    
- Ved sidste VM-kvalifikationskamp mødte spillerne først op dagen før kampen, og det er sportsligt uholdbart og uacceptabelt, siger Kim Hallberg
    
Om meddelelsen betyder, at DBU endegyldigt har udelukket de strejkende spillere fra Sverige-kampen, er uklart.
    
Det har endnu ikke været muligt at træffe DBU for en uddybende kommentar.
    
Unionen oplyser dog, at man er i dialog med både Uefa og Fifa om, at spillerne ikke er mødt op i lejren og om eventuelle konsekvenser for kampene mod Sverige og Kroatien henholdsvis på fredag og næste tirsdag.
    
Det danske medlem af Uefas Control, Ethics and Disciplinary Body, Jim Stjerne Hansen, har tidligere oplyst, at Danmark kan blive smidt ud af VM-kvalifikationen, hvis landsholdet ikke møder op til en kamp.
    
/ritzau/