DBU kårer Duelund som årets U19-talent

Mandag vandt FC Midtjyllands midtbanespiller, Mikkel Duelund, DBU’s talentpris i U19-kategorien.

2:20
En af de nye er FCM'ere er stortalentet Mikkel Duelund. Selvom han kun er 18 år, vil han gribe chancen og blive fast mand hos FCM.

Tidligere i dag blev DBU’s talentpris uddelt i Fodboldens Hus. Her blev de tre største talenter i U17, U19 og U21-årgangen hædret.

Den 18-årig midtbanespiller, Mikke Duelund, blev kåret som årets talent i U19-kategorien, og blev dermed sendt i fornemt selskab blandt tidligere talenter.

- Prisen er et dejligt skulderklap at få. Individuelle priser er altid sjove at få, og derfor er jeg også glad for prisen. Nu har jeg lige set listen af tidligere vindere, og det er rigtig fedt at komme i det selskab, siger Mikkel Duelund til FC Midtjylland hjemmeside.

Det er landstrænerne for henholdsvis U17, U19 og U21, der står bag  den årlige uddelingen af Talentprisen, og ifølge U-19 landholdstræner, Bent Christensen Arrensøe, så er prisen fuldt fortjent.

- Mikkel har i sæsonen 2015/2016 virkeligt fået sit gennembrud – både for FC Midtjylland og for U19-landsholde.  Fra ikke rigtig at være en fast del af landsholdene er han nu blevet en vigtig del af landsholdet, hvor han har spillet 11 kampe og lavet otte mål. Han har med sit drev med bolden, sine driblinger og blik for andre og selve spillet fået sat et stort aftryk på både landshold og klub, lyder det fra landstræneren.

Den kun 18-årige midtbanespiller kan da også se tilbage på et hæsblæsende, hvor han blev dansk mester med FC Midtjylland både i Alka Superligaen og U19 Ligaen.

- Jeg vil sige tusind tak til landstræneren og dem, der har været med til at vælge mig. Jeg vil også sende en tak til FC Midtjylland og dem omkring mig. Jeg er super stolt over prisen. Den giver et kæmpe selvtillidsboost, lyder midtbanespillerens kommentar på FC  Midtjyllands hjemmeside.

Mikkel Duelund fik sin debut for FC Midtjylland i marts 2015, hvor han blev FC Midtjylland skiftede ham ind, da der var godt og vel 20 minutter tilbage af opgøret mod Hobro i Superligaen.

Landstræner Bent Christensen er imponeret over den udvikling, han har været vidende til ved det unge talent.

- Mikkel er vokset meget uden for banen og har påtaget sig et større ansvar. Han ved, at talent ikke er nok, men at det kræver hårdt arbejde, ikke at være tilfreds og hele tiden sætte sig nye mål.Han er bevidst om, at kun ved denne indstilling kan han få sine ambitioner opfyldt og som hans talent berettiger. Hans seneste udvikling, hans talent og hans personlighed giver stor forhåbning om en spændende karriere, siger Bent Christensen Arrensøe.

Det er ikke første gang, at en spiller fra heden modtager den ærefulde pris. I 2014 var det det tidligere FCM-talent, Joachim Andersen, der løb med prisen, mens Viktor Fisher, der blev solgt fra FC Midtjyllands akademi til Ajax Amsterdam, modtog hæderen i 2012.