Placer flygtninge tæt på jobmuligheder

Dansk Byggeri opfordrer til at placere flygtninge tæt på arbejdspladser i stedet for uden for byerne, som politikken er lige nu i Holstebro Kommune.

150130Flygtning.jpg

Flygtningestrømmen ser ud til at fortsætte fra 2015 til 2019. Derfor vil der i 2028 være behov for boliger til intet mindre end 120.000 flygtninge. Dansk Byggeri anbefaler nu, at man ikke længere placerer flygtninge i yderområder under integrationsperioden, men i stedet skal de placeres i større byer og tættere på jobmuligheder.

Holstebro Kommune har gennem de sidste år haft som politik, at flygtninge skal placeres i nærliggende byer såsom Vinderup, Tvis, Vemb, Ulfborg og Thorsminde. Men en sådan politik kan give bagslag, viser en analyse lavet Dansk Byggeri i samarbejde med Kraka. Mange flygtninge søger nemlig mod større byer, når den tre år lange integrationsperiode er overstået, skriver Dansk Byggeri.

- Der er mange byer i Danmark, der har jobmuligheder, som flygtninge vil kunne aftage. Og da en god integration uløseligt hænger sammen med en hurtig debut på arbejdsmarkedet, mener Dansk Byggeri, det er en rigtig god idé at placere flygtninge anderledes, end man hidtil har gjort, siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

Succes i Holstebro Kommune

I Holstebro Kommune er man opmærksom på analysen, understreger formand for byrådets arbejdsmarkedsudvalg, Lars Stampe(S).

- Vi oplever, at det er lettere for flygtningene at komme ind i de lokale netværk, og flere er med i foreningslivet, når de bor i landsbyer. Samtidig er der flere, der kommer i job. Så vi oplever det som en succes at placere flygtninge i byer uden for Holstebro, siger Lars Stampe til Dagbladet Holstebro.

Desuden fraråder Dansk Byggeri på baggrund af analysen, at der i fremtiden bygges mange boliger i yderområderne. I stedet bør man renovere allerede eksisterende boliger i yderområderne.