Dårlig hygiejne på slagterier

Siden fødevaremyndighederne sidste år skruede op for kontrollen, har myndighederne dokumenteret, at rengøringen på landsdelens slagterier ikke er tilstrækkelig.

Danish-Crown_4.jpg

I 2007 fik Danish Crown i Herning ifølge BT 100 forbud på grund af dårlig hygiejne. Alene i november 2007 blev produktionen indstillet 17 gange på grund af den dårlige hygiejne. Fødevaremyndighederne har nu indgivet en politianmeldelse af slagteriet i Herning.

Det står også skidt på Jutland Meat i Struer. Ifølge BT blev slagteriet lukket en stribe af gange i 2007 og 2008, og i juni 2008 får slagteriet et egentlig forbud mod at slagte svin: "Dårlig rengøring og fare for kontaminering af grise".

- Når man tænker på, at der bliver slagtet over 20 millioner svin i Danmark om året, så synes jeg, at hygiejnestandarden er ret høj. Dermed ikke sagt, at der ikke er ting, der kan strammes op for og forbedres, fortæller vicedirektør i Fødevarestyrelsen til dagbladet BT.