Dansktop-ekspert: - Det her show er ikke bare en udvidet halfest

​Det er lige om lidt, at årets store dansktop-fest ruller over skærmen. Vi har spurgt en ekspert, hvad han glæder sig allermest til.

I aften hylder TV MIDTVEST i samarbejde med Familie Journal og resten af TV 2s regioner dansktop-musikken, og det er der en god grund til, mener dansktop-ekspert og musikjournalist hos Familie Journal, Johan Isbrand.

- Jeg forventer, at dansktop-musikken får den hyldest, som den fortjener, men som den ikke ret ofte får. De stjerner, som udgør toppen af dansktoppen, får publikums opbakning til hverdag, men de har aldrig haft deres egen pris. Og det betyder for mange af dem, at det først er nu, at de begynder at modtage priser, fortæller han til TV MIDTVEST.

Han mener, at det er vigtigt, at dansktoppen bliver taget alvorligt. Derfor mener han, at showet spiller en stor rolle.

- Det er noget, der har manglet, og som kunstnerne også har manglet, for de har kun meget få platforme efterhånden. De har P5, som er en DAB-kanal, samtidigt med, at der ikke rigtigt bliver produceret CD’er længere, som målgruppen også gerne vil have, uddyber han.

Som et Oscar-show

Hvis man er af den overbevisning, at showet i aften er mere halbal end Oscar, så tager man fejl.

- Det er bygget op som en række af store rørende øjeblikke. Jeg er sikker på, at alle, der ser med, kommer til at mærke, at tårerne presser sig på, siger Johan Isbrand.

Men der er noget, som han glæder sig mere til end alt det andet.

- Det, jeg glæder mig allermest til, er de nye kunstnere. At se, hvordan de brager igennem. Vi prøver at sørge for, at der også er dansktop-musik om 40 år. Det er ingen hemmelig, at mange er oppe i årene. En dag skal der være nogen til at tage over, forklarer han med henvisning til talentkonkurrencen ’Mig og Min Mentor’, hvor de store stjerner tager unge stjerneskud under deres vinger.

Han bruger talentprisvinderne fra sidste år Dansvingerne som eksempel på unge talenter, der har fået succes. De er i år nomineret i kategorien bedste album. 

Du kan se showet live på Mokka fra klokken 19:45.

 

DE NOMINEREDE TIL DANSKTOP PRISEN 2017 ER: