Dansktop-ekspert: - Det her show er ikke bare en udvidet halfest

​Det er lige om lidt, at årets store dansktop-fest ruller over skærmen. Vi har spurgt en ekspert, hvad han glæder sig allermest til.

Foto: Sara Refsgaard Jensen

I aften hylder TV MIDTVEST i samarbejde med Familie Journal og resten af TV 2s regioner dansktop-musikken, og det er der en god grund til, mener dansktop-ekspert og musikjournalist hos Familie Journal, Johan Isbrand.

- Jeg forventer, at dansktop-musikken får den hyldest, som den fortjener, men som den ikke ret ofte får. De stjerner, som udgør toppen af dansktoppen, får publikums opbakning til hverdag, men de har aldrig haft deres egen pris. Og det betyder for mange af dem, at det først er nu, at de begynder at modtage priser, fortæller han til TV MIDTVEST.

Han mener, at det er vigtigt, at dansktoppen bliver taget alvorligt. Derfor mener han, at showet spiller en stor rolle.

- Det er noget, der har manglet, og som kunstnerne også har manglet, for de har kun meget få platforme efterhånden. De har P5, som er en DAB-kanal, samtidigt med, at der ikke rigtigt bliver produceret CD’er længere, som målgruppen også gerne vil have, uddyber han.

Læs også Dansktop-ekspert: Eliten mangler arvtagere

Som et Oscar-show

Hvis man er af den overbevisning, at showet i aften er mere halbal end Oscar, så tager man fejl.

- Det er bygget op som en række af store rørende øjeblikke. Jeg er sikker på, at alle, der ser med, kommer til at mærke, at tårerne presser sig på, siger Johan Isbrand.

Men der er noget, som han glæder sig mere til end alt det andet.

- Det, jeg glæder mig allermest til, er de nye kunstnere. At se, hvordan de brager igennem. Vi prøver at sørge for, at der også er dansktop-musik om 40 år. Det er ingen hemmelig, at mange er oppe i årene. En dag skal der være nogen til at tage over, forklarer han med henvisning til talentkonkurrencen ’Mig og Min Mentor’, hvor de store stjerner tager unge stjerneskud under deres vinger.

Han bruger talentprisvinderne fra sidste år Dansvingerne som eksempel på unge talenter, der har fået succes. De er i år nomineret i kategorien bedste album. 

Du kan se showet live på Mokka fra klokken 19:45.

Læs også Her er Birthe Kjærs (måske) yngste fan

 

DE NOMINEREDE TIL DANSKTOP PRISEN 2017 ER:

Årets Kvindelige Dansktop Solist
Birthe Kjær
Lotte Riisholt
Kirsten Siggaard
 
Årets Mandlige Dansktop Solist
Dario Campeotto
Johnny Hansen
Richard Ragnvald
 
Årets Dansktop Gruppe
Kandis
Elsborg Maribo
Maud & Mænd
 
Årets Dansktop Album
Kandis / Kandis 17
Dansvingerne / Fest i gaden
Fede Finn og Funny Boyz / Ren røv at trut’ i…
 
Årets Dansktop HIT
Gry Meilstrup / Kom og kys mig
Kejser Larsen / Velkommen i de arbejdsløses endeløse rækker
Søren Sebber & Stine Bruun / Du kan godt selv høre det, ik’?
 
Årets Dansktop Koncertnavn
 Kandis
Birthe Kjær
Klaus & Servants
 
Udover de seks kategorier, som juryen vælger, skal der også findes vindere inden for Publikumsprisen ’Mig og min Mentor’, Familie Journalens Læserpris og ikke mindst Årets Ærespris.