Danskerne: Væk med regionerne

Staten må overtage ansvaret for at drive sygehusene, det mener et flertal af danskere.

Det er en ny måling fra Gallup, som fælder den klare dom over landets fem regioner.

Ifølge målingen er 58 procent af danskerne enige eller overvejende enige i, at regionerne skal nedlægges. Sker det, mener 70 procent af de adspurgte, at regionernes opgaver skal overtages af staten. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

Glæder konservative

- Det glæder mig, at så mange er enige i, at regionerne er et overflødigt led, og at sundhedsvæsenet kan drives mere effektivt i et samspil mellem staten og kommunerne, siger politisk ordfører hos de Konservative, Carina Christensen, til avisen.

Målingen kommer netop som de Konservative igen har gjort nedlæggelsen af regionerne til en højt prioriteret mærkesag i regeringen.

Ingen løsning

Formanden for Danske Regioner og formand i Region Midtjylland, Bent Hansen, tror omvendt ikke, at en nedlæggelse af regionerne vil løse de udfordringer som regionerne står med i øjeblikket, hvor de er ude i store besparelser for at rette op på en kuldsejlet økonomi:

- Folk ville heller ikke få lov at beholde deres sygehuse med en anden struktur. Sundhedsvæsenet drives faktisk utroligt effektivt, og jeg kan ikke se, at hverken staten eller kommunerne ville være bedre til at løse opgaven. Snarere tværtimod, siger Bent Hansen, Soc. Dem