Danskerne køber sommerferie i juledagene

Juledagene er overstået, og danskerne planlægger allerede nu, hvor sommerferien skal afholdes. Især Grækenland er en populær destination.

Danskerne bestiller sommerferie som aldrig før. Især Grækenland er en populær destination.
Danskerne bestiller sommerferie som aldrig før. Især Grækenland er en populær destination.
Foto: Shutterstock, Scanpix

Sommerferiesalget er gået i gang efter juledagene, og danskerne søger og bestiller sommerferie som aldrig før.

- Der er gang i salget. Danskerne længes efter sol og sommer, og her i julen er de samlet, har tid til at se på rejser og får bestilt næste års sommerferie, så de har noget at glæde sig til, udtaler administrerende direktør i Bravo Tours, Peder Hornshøj, i en pressemeddelelse.

Det er især de sydeuropæiske lande, der er populære rejsemål. Grækenland står øverst på listen over destinationer, hvor danskerne gerne vil rejse hen, og også Spanien topper listen.

- Grækenland er virkelig et hit, og vi har udvidet med mange nye rejsemål på det græske fastland. Og det viser sig at være en rigtig beslutning, for der er virkelig mange, der gerne vil besøge det græske til sommer, udtaler rejseambassadør i Bravo Tours, Stig Elling.

Også Portugal og Tyrkiet er populære rejsemål. 

Danskerne ønsker luksus

Når danskerne tidligere har bestilt ferie, har All Inclusive været meget attraktivt. Men den tendens ser ud til at vende en smule, og efterspørgslen falder. Ifølge den administrerende direktør i Bravo Tours skyldes det, at danskerne søger bedre standarder, efter at finanskrisen er ovre.

- Ferien får lidt mere luksus, samtidig med at vi gerne vil ud og spise og opleve rejsemålet, når vi er der, udtaler Peder Hornshøj.

Peder Hornshøj påpeger dog, at All Inclusive stadig er populært, særligt når man rejser mange sammen. Og det gør danskerne i højere grad.

- Vi rejser både sammen med venner, men også som store familier med børn og børnebørn. Og vi gør det ikke længere kun, når vi skal fejre noget, vi gør det også bare, fordi det er en hyggelig måde at holde ferie på, hvor vi har tid til at være sammen alle sammen, udtaler Peder Hornshøj.

Udover luksushoteller og gode spisesteder vil danskerne også gerne ud og opleve feriedestinationens kultur og seværdigheder. Bravo Tours har solgt flere udflugter end normalt, og de har også lejet flere biler ud sammenlignet med sidste år.