Danskerne har stor tiltro til Fuglsang i Tour de France

Mere end 40 procent forventer at se Jakob Fuglsang blandt de fem bedste i Tour de France, viser undersøgelse.

16,4 procent af danskerne tror på, at Fuglsang ender på podiet i Paris. Foto: Benoit Tessier / Ritzau Scanpix

Mens Jakob Fuglsang knokler på bjerge, i dale, på grusveje og brosten i Tour de France, kan den 33-årige cykelrytter fra Silkeborg glæde sig over stor opbakning fra befolkningen i hjemlandet.

Læs også Fuglsang afviser bjergproblemer: Havde kontrol over det

Mange danskere tror nemlig, at Astana-kaptajnen opfylder sin ambitiøse målsætning om at slutte blandt de fem bedste ryttere i verdens største cykelløb, viser en måling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

I målingen, som er foretaget før starten på Tour de France, forudser 41,1 procent af de 1021 adspurgte, at Fuglsang som minimum slutter i top-5.

Det vil i givet fald være hans bedste resultat nogensinde. Det hidtidige højdepunkt er syvendepladsen, som han opnåede i 2013.

16,4 procent af danskerne tror endda på, at Fuglsang ender på podiet i Paris og dermed slutter som en af løbets tre bedste ryttere.

Bjarne Riis er fortsat den eneste dansker, der har præsteret det - endda hele to gange. "Ørnen fra Herning" sluttede som nummer tre i 1995, mens han året efter nåede helt til tops.

Så godt kommer det trods alt ikke til at gå Fuglsang i dette års Tour, hvis man skal tro de adspurgte i undersøgelsen.

Blot 1,3 procent regner med at se ham på sejrspodiets øverste trin efter sidste etape søndag 29. juli.

Undersøgelsen

1021 danskere har før Tour de France-starten besvaret spørgsmålet, der lød:
Danske Jakob Fuglsang er for første gang ubestridt kaptajn på et Tour-hold, når han står i spidsen for Astana-holdet, der tæller hele fire danskere i år. Fuglsang har kørt Tour de France syv gange tidligere, hans bedste resultat samlet er en syvendeplads i 2013. Hvad er dine forventninger til Jakob Fuglsang i årets Tour de France ift. det samlede klassement?
  • 1,3 procent svarer, at Fuglsang vinder løbet, 16,4 procent forventer, at han kommer på podiet, mens 23,4 procent regner med at se Fuglsang i top-5.
  • 22,2 procent spår en top-10-placering, mens 4,3 procent holder på et slutresultat udenfor de ti bedste. 1,1 procent tror ikke, Fuglsang gennemfører løbet.
  • 31,3 procent har svaret "ved ikke".
Kilde: Voxmeter for Ritzau