Danskere dyster i svæveflyvning på computer

Mens det "rigtige" DM i Svæveflyvning løber af stablen i Arnborg, dyster en række andre danskere om titlen i cyberspace.

fly

Det er næsten som at sidde i et rigtigt svævefly - og dog.

- Det er klart, at man ikke får de samme påvirkninger, som man har i et rigtig svævefly, men man slipper for propper i ørerne her, lyder det fra Tim Kielstrup Madsen, der i disse dage delatger i DM i svæveflyvning på computeren.

Hver aften klokken kvart over otte sætter han sig til rette foran computeren, for at konkurrere mod andre danskere i svæveflyvning.

-Nu kan jeg se, at Finn og Torben, de begynder at dreje her, så de har lige fundet termik, så der tror jeg , jeg vil flyve hen og lige få lidt ekstra højde på, lyder det fra den entusiatiske pilot, mens han flyver gennem den danske natur i 3-D.

 

I øjeblikket bliver der fløjet DM i Svæveflyvning i Arnborg, og samtidig med det er der også DM i Simulator Svæveflyvning. Tim Kielstrup Madsen og de andre entusiaster konkurrer i præcis de samme opgaver, som de rigtige piloter har gennemført i løbet af dagen.

- Det er vældig sjovt, at man ved, at de rigtige piloter på Arnborg har fløjet denne her opgave samme dag.

 

For tyve år siden fløj Tim Kielstrup Madsen i et rigtigt svævefly. Men det måtte han stoppe med. For fem år siden gik han dog i gang igen. Denne gang på computeren.

Sammen med en gruppe andre danskere har han brugt to år på at opbygge en nøjagtig model af Danmark, så konkurrencerne kan blive så realistiske som muligt.

- Først så skal man hente cirka 300 gigabyte satellitbilleder, og de skal sættes sammen til ét stort billede og så skal de klippes op i nogle strimler, som skal bøjes omkring en kugle, fordi jorden jo er rund. Derefter skal man have tastet alle flyvepladser ind og have bygget alle bygninger på flyvepladsen i 3D, forklarer Tim Kielstrup Madsen.

 

Til spørgsmålet om, hvorvidt Tim Kielstrup ikke bare savner at komme op i et rigtigt svævefly, er svaret:

- Jo lidt både og, det er jo meget tidskrævende.

 

Men så er det jo heldigt, at man kan fortsætte med at udleve sin hobby i cyberspace.