Danske kvinder tager stort skridt mod EM-slutrunden

De danske fodboldkvinder vandt hjemme 4-0 over Slovakiet og ligger godt til i jagten på EM-slutrunden.

De danske fodboldkvinder kunne lægge afstand til Slovakiet i EM-kvalifikationen, hvis torsdagens hjemmekamp mod netop Slovakiet blev vundet.

Det lykkedes for danskerne, der i Viborg besejrede Slovakiet 4-0 og dermed hentede tre point i jagten på at kvalificere sig til slutrunden i Holland.

Danmark ligger nu ganske solidt placeret på andenpladsen i gruppen, som toppes af Sverige, der har 15 point for 5 kampe.

Danmark følger efter med 10 point for fem kampe, mens Slovakiet på tredjepladsen har ni point for syv kampe.

Der er otte kvalifikationsgrupper, og de seks bedste toere kvalificerer sig direkte sammen med gruppevinderne, mens de to sidste toere spiller playoffkampe om den sidste plads i slutrunden.

Danmark lagde et tungt pres i det første kvarter, hvor recepten for danskerne var at spille bolden hurtigt rundt.

Den danske føring kom så efter 28 minutters spil, og det var en flot scoring, hvor Sanne Troelsgaard med en aflevering med hælen lagde bolden til rette for den danske profil og anfører Pernille Harder, der bragede bolden i mål til 1-0-føring til Danmark.

Ni minutter før pausen var det dog ved at gå galt for Danmark, der ellers var spilstyrende. Dana Feckova slap igennem på en friløber, men Stina Petersen stormede ud af det danske mål og klarede det slovakiske forsøg.

Nadia Nadim var sorteret fra i den danske startopstilling, men angriberen blev sendt på banen, da anden halvleg begyndte.

Nadia Nadim skulle ikke bruge mere end et par minutter på banen, før hun øgede den danske føring til 2-0

Efter en dødbold sendte Johanna Rasmussen bolden ind i feltet, hvor Nadim sendte den i mål på et hovedstød.

Med en halv time igen kom Nadia Nadim igen på scoringslisten, da hun på et straffespark gjorde det til 3-0 i dansk favør.

I kampens døende sekunder fik Sanne Troelsgaard en lang tå på et indlæg og lukkede kampen med sin scoring til 4-0.

Danmark møder tirsdag 7. juni Polen på hjemmebane i Viborg.