VM-guld: Danske kokke vinder verdensmesterskab

Søndag aften vandt det danske cateringlandshold guld ved VM for kokkelandshold.

Det guldvindende cateringlandshold ved VM i Luxembourg 2018. Foto: Anders Wiuff

Det danske cateringlandshold kan kalde sig for verdens bedste, efter holdet søndag vandt guld ved VM i Luxembourg.

Det skriver kokkelandsholdet i en pressemeddelelse.

Holdet, der består af 10 kokke, heraf to fra Silkeborg og en fra Bjerringbro, løste opgaven, der bestod i at lave en buffet til 150, i sikker stil, og det glæder holdets kaptajn, Dennis Justesen Nielsen fra Horsens.

Her er det danske cateringlandshold

  • Holdkaptajn: Dennis Nielsen (Vola A/S i Horsens)
  • Marianne M. Nørskov (Poul Due Jensen Academy i Bjerringbro)
  • Christina Larsen (Cheval Blanc)
  • Steven Damkilde (SimplyCooking A/S)
  • Søren Olsen (Le Chef, Aalborg)
  • Michael LeFevre Simonsen (Eurest-Compass Group hos Schneider Electric i Ballerup)
  • Casper Bøgeskov (SMPL Food i Risskov)
  • Claudia Svane (Silkeborg)
  • Dan Lauritzen (Aarhus)
  • Coach : Tonny Meyer (MEYER KPC i Silkeborg)
Se mere

- Vi er glade, vi er trætte, og vi er udkørte. Vi havde forventet en guldmedalje, og det fik vi.

- Vi er et homogent hold. Vi har præsteret sammen som et hold. Der har været en god tone i køkkenet, og der har været en god disciplin. Folk har overholdt reglerne og aftalerne til punkt og prikke, lyder det fra kaptajnen.

På torsdag bliver det afgjort, hvilken rangering sejren kommer til at give cateringlandsholdet på verdensranglisten.

00:33

Her får cateringlandsholdet overrakt VM-guldmedaljerne. 

Luk video

Cateringlandsholdets vinderbuffet

  • Suppe: Cremet sellerisuppe med selleristykker og purløgsolie
  • Fisk: Dampet torsk, blombålssiffon og sprød quinoa
  • Kød: Øl-brasserierede, selleripure, rav- og ølsauce
  • Vegetar: Svampetærte med crumble, sennepsmayonaise, syltede løg, karse og savoykål.
  • Stivelse: Perlebyg, boghvedekerner, timian, karmeliserede jordskokker og bagt kastanjekartoffel med løvstilke.
  • Grønt garniture: Hokaido med æbleeddike og græskarkerner, grillet blomkål vendt i salviesmør + kapers og limeskal
  • Salater: Gulerodscrudite salat med enkorn, spidskålssalat, en lilla salat med bagt rødbede og nordens pæresalat med edamama bønner.
  • Toppings: Sprøde osteflager, poppede boghvedekerner og sprød kartoffelcips vendt med eddikepulver.
  • Dressinger: Mormor dressing, nordisk gremolata med gærflager samt en senneps vinaigrette.
  • Dessert: Creme Fraiche-is, karamelliseret hvid chokolade, æblekompot samt dildolie.

Læs også Holstebro-drenge vinder kokke-VM