Dansk tøjindustri taber millioner på brexit

Trods stor vækst i eksporten i år frygter modebranchen stor tab på grund af brexit

VIA Design kollektioner Modeugen 2016
Foto: VIA.dk

Dansk Mode & Textil har op til den københavnske modeuge lavet en rapport om udviklingen i tøjbranchen. På trods af at eksporten samlet set stiger, frygter branchen konsekvenserne af brexit, skriver Morgenavisen Jyllands-posten.

Ifølge international chef Michael Hillmose i Dansk Mode & Textil, der har hjemme i Birk ved Herning, kommer valutadykket i det britiske pund til at ramme branchen hårdt.

- Det koster de danske virksomheder på den korte bane. Men der er fortsat stor usikkerhed om brexit på den lange bane, og derfor frygter vi, at eksporten af dansk mode til Storbritannien kan fortsætte med at falde, siger han til avisen.

Storbritannien har gennem flere år været et marked i vækst for den danske modeindustri med årlige vækstrater op mod 25 procent. Men siden brexit-afstemningen er eksporten faldet med 6 procent.

I følge Jyllands-posten ser branchen generelt optimistisk på modebranchen, der sidste år eksporterede for 27,4 milliarder kroner. Samtidigt tegner de første måneder af 2017 pænt med en vækst på 5 procent.