Dansk oksekød hitter til nytår

Når danskerne skal sammensætte menuen til nytår 2017, er det dansk oksekød, der hitter.

Dansk oksekød er et populært valg, når danskerne skal sammensætte nytårsmenuen for 2017.
Dansk oksekød er et populært valg, når danskerne skal sammensætte nytårsmenuen for 2017.
Foto: Bax Lindhardt / Scanpix

Nytåret nærmer sig, og menuen for den store aften skal sammensættes. Og i år er det dansk oksekød, der er det helt store hit. Faktisk nærmere bestemt helstegt oksemørbrad, ribeye steaks og oksefilet. Det skriver Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.

Og den store efterspørgsel er noget, de mærker hos Danish Crown Beef. De er nemlig på vej mod et rekordstort nytårssalg, der ligger 15 procent over sidste år.

- Vi har aldrig før set en efterspørgsel på danske højkvalitetsprodukter, som matcher nytårshandlen 2017. Det gælder hele vejen rundt fra hoteller og restauranter, over gourmet-slagtere til detailpakkede produkter til supermarkederne. Det har faktisk været et puslespil at sikre alle vores kunder bare en vis mængde af de varer, de gerne vil have på hylderne mellem jul og nytår, fortæller Finn Klostermann, der er CEO for Danish Crown Beef, i pressemeddelelsen.

Danish Crown slagter to ud af tre kreaturer i Danmark. Omkring 70 procent af dyrene indgår helt eller delvist i forskellige højkvalitetskoncepter. Det seneste år har efterspørgslen på dansk kødkvæg været stigende.

- Det er fantastisk positivt, at forbrugerne i højere og højere grad vil betale for kvalitet. Samtidig er det et velfortjent klap på skuldrene til de dygtige danske landmænd, som hver dag gør deres bedste for, at dyrene trives. Det er deres førsteklassesråvarer, der er hele grundlaget for succesen, udtaler Finn Klostermann.

Stort salg i supermarkederne

Også i supermarkederne kan de se, at danskerne i højere grad går efter dansk oksekød.

- Vi ser generelt en trend, hvor forbrugerne gerne vil betale lidt mere for oksekød, hvis de er sikre på, det er topkvalitet – og det må meget gerne være dansk. Derfor har vi prioriteret at have masser af produkter i vores Ludvig, Ludvig Krogmodnet og Premieur-kategorier klar til nytårshandlen, udtaler Jeppe Dahl Jeppesen, der er indkøbsdirektør for ferskvarer i Dansk Supermarked, som ejer Føtex, Bilka og Netto.

I supermarkederne forventer de, at fredag og lørdag op til nytår bliver de helt store indkøbsdage. 

0:34
Dansk oksekød er et populært valg til nytårsmenuen i år, og det kan de godt mærke hos Danish Crown Beef. Hør her, hvad den administrerende direktør Finn Klostermann siger om danskernes valg.