Dansk offer for terrordrab bliver mindet i kirke i Ikast lørdag

Med et billede og mindeord oplyser Louisa Vesterager Jespersens familie, at hun bliver bisat i Ikast.

24-årige Louisa Vesterager Jespersen, som blev dræbt i Marokko, bliver mindet ved en højtidelighed fra Fonnesbæk Kirke i Ikast på lørdag.
24-årige Louisa Vesterager Jespersen, som blev dræbt i Marokko, bliver mindet ved en højtidelighed fra Fonnesbæk Kirke i Ikast på lørdag.
Foto: TV MIDTVEST

Familie og venner til 24-årige Louisa Vesterager Jespersen, som blev dræbt i Marokko 17. december, siger et sidste farvel til den unge kvinde lørdag.

Denne dag bliver hun bisat ved en højtidelighed fra Fonnesbæk Kirke i Ikast.

Det oplyser familien via en dødsannonce i Ugeavisen Grindsted.

I annoncen er et billede af Louisa Vesterager Jespersen trykt sammen med en besked fra hendes mor.

- Jeg længes efter at se dig. Jeg længes efter at høre din stemme. Døden tog dig fra mig, og tomrum er alt, der er tilbage. Hvil i fred vores søde engel, du vil altid være i vores hjerter, lyder det.

Louisa Vesterager Jespersen blev fundet dræbt sammen med sin norske veninde 28-årige Maren Ueland.

De to var på ferie i Marokko, da de på brutal vis blev slået ihjel i et populært turistområde i nærheden af landsbyen Imlil i Atlasbjergene.

Kvinderne studerede på Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark og var begge erfarne friluftsmennesker.

Det er også Louisa Vesterager Jespersens kærlighed til naturen, som blandt andre hendes far hæfter sig ved på en mindeside.

- Med sin rejselyst fik Louisa mødt mange mennesker, hvoraf venskaber opstod. Louisa fandt sit rette element i naturen. Fra det storslåede til selv den mindste blomst kunne hun begejstres og finde forundring.

- En ringe trøst for os tilbage er, at Louisa døde i færd med det, som hun holdt allermest af. På vej mod nye eventyr. Æret være Louisas minde. Dit smil og din styrke vil altid være i vores hjerte og sjæl, skriver familien.

Adskillige personer er blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen af drabene.

Fire af de anholdte optræder på en video, der blev offentliggjort en uge før drabene, hvor de sværger troskab til Islamisk Stat.

2:15
Drabet på Louisa Vesterager Jespersen påvirkede lokalbefolkningen i Ikast. Se indslaget fra den 21. december.