Dansk-hviderussisk familie flytter

Familien Stausholm Jepsen flytter til Flensburg efter to et halvt års kamp for opholdstilladelse til den lægeuddannede Natalia Stausholm Jepsen.

stausholmPic.jpg

Endnu et afslag på familiesammenføring får den dansk-hviderussiske familie fra Thyholm til at flytte. Frygten for at myndighederne vil fratage statsborgerskabet til parrets søn, driver nu familien til Flensburg i håbet om en hurtig familiesammenføring efter EUs regler.

Når familien Stausholm Jepsen får familiesammenføring efter EU-reglerne i Tyskland vil Stausholm indbringe sagen for EU-Kommissionen med den begrundelse, at reglerne fortolkes forskelligt i EU-landene.

Læge ud af landet

Thomas Stausholm og hans hviderussiske kone Natalia Stausholm Jepsen, der er uddannet læge, har i to et halv år kæmpet for, at hun skulle få opholdstilladelse. En fejl i den første ansøgning om ophold i Danmark har trukket sagen i langdrag. I december fik de igen afslag. Derfor flytter familien nu til Tyskland.

Udviklingen i sagen vækker vrede hos en folketingspolitiker, som har kæmpet for, at Natalia Stausholm Jepsen skulle have lov at være i Danmark. Socialdemokraten Jens Christian Lund synes, det er deprimerende at Danmark sender en eftertragtet arbejdskraft i hænderne på tyskerne i stedet for at beholde den selv.

Hør interviewet med Jens Christian Lund her:

6:12