Dansk Fåreavl om regning: Det er langt ude

Landsforeningen for Dansk Fåreavl bakker nu op om fåreavleren fra Thy, der risikerer at skulle betale 130.000 kroner for reparation af en gravhøj.

Fåreavl

Landsforeningen for Dansk Fåreavl går nu ind i sagen, om fåreavler Gitte Kroll, der har fået en regning på 130.000 kroner fra Kulturstyrelsen. Formanden for foreningen mener, det er helt uhørt.

- Det hører ikke hjemme nogen steder, at man kan komme i den her situation, siger formand Richard Andersen.

Kulturstyrelsen mener, at Gitte Krolls får er skyld i skaderne på gravhøjen på hendes grund. Ifølge Kulturstyrelsen er hendes får skyld i skader for 130.000 kroner.

- Vi er chokerede. Vi så slet ikke det her komme, siger Gitte Kroll.

Sådan lød det onsdag fra fåreavleren om den regning, hun risikerer at skulle betale.

Dansk Fåreavl er også rystede over regningens størrelse.

- Jeg har meget svært ved at forstå, hvordan fårene har kunnet lave skader for over 100.000 kroner, siger Richard Andersen.

Landbo Thy: Det er fuldstændig ude af proportioner

Landsforeningen står ikke alene med den forargelse. Formand Richard Andersen møder opbakning fra den lokale landboforening Landbo Thy.

- Det er endnu en situation, som vi har set før, hvor proportionerne er temmelig forvrænget i forhold til den virkelighed, vi lever i. Vi skulle gerne kunne håndtere sådan nogle ting med sund fornuft, siger Morten Yde, der er formand for Landbo Thy.

Museum Thy vil ikke kommentere på den konkrete sag, men forholder sig til, at gravhøje er dyrebare.

- Skaderne betyder, at vi lige så langsomt er i gang med at nedbryde en kulturarv, som er vigtig at bevare, siger museuminspektør Charlotte Boje Andersen.

Landsforeningen for Dansk Fåreavl kan dog ikke se, hvordan fårene skulle kunne lave så omfattende skader, som reetableringsomkostningerne løber op på.

- Det minder rigtig meget om, at museet mangler penge og gerne vil have noget arbejde, siger Richard Andersen.

Nu vil landsforeningen følge op på sagen.