Dansk angrebstalent bomber igen for Ajax

Den tidligere Silkeborg-spiller Kasper Dolberg scorede kampens enlige mål, da Ajax besejrede Standard Liege i Europa League.

Kasper Dolberg

Det danske angrebstalent Kasper Dolberg fortsætter sin fremmarch i den hollandske storklub Ajax.

Den 18-årige forward scorede for sjette gang i denne sæson. Han scorede det enlige mål i Ajax' 1-0-sejr over Standard Liege fra Belgien i Europa League torsdag aften.

Dolbergs scoring faldt i kampens 28. minut, da han rykkede på tværs uden for straffesparksfeltet, modtog en perfekt pasning fra Bertrand Traoré og afsluttede iskoldt med et perfekt skråskud mod det lange hjørne.

Allerede tidligere i kampen var han tæt på at score, da han ved forreste stolpe headede bolden mod mål. Men hovedstødet endte lige i næverne på Standard-målmand Jean-François Gillet.

Danskeren, der har en fortid i Silkeborgs talentafdeling, har imponeret med sin målfarlighed i sin første seniorsæson i Holland.

I weekenden lavede han således to mål, da Ajax slog Zwolle 5-1 i Æresdivisionen, hvor Dolberg i alt står noteret for fire mål i seks kampe.

Med Lasse Schöne i en central midtbanerolle i den første time var Ajax jævnt overlegen mod Standard Liege, der i form af Alexander Scholz også havde en dansker i startopstillingen.

Med tålmodigt opspil tog hollænderne initiativet, og anfører Davy Klaasen burde have scoret, før Dolberg bragte holdet foran.

Efter føringsmålet fortsatte Ajax med at have styr på kampen. Men alligevel var det ved at gå galt i slutfasen, da belgierne ramte stolpen på en stor chance.

På det tidspunkt havde Kasper Dolberg forladt banen. Danskeren blev skiftet ud med 20 minutter tilbage.

Efter to kampe fører Ajax gruppe G med maksimumpoint, mens Celta på andenpladsen har fire. Standard Liege har et enkelt point, mens Panathinaikos er sidst uden point.