Dansk Ands bagmand: - Vi er dem, der har blødt allermest

Martin Daasbjerg, der onsdag har startet Dansk Andeudvikling Aps, forstår frustrationen fra kreditorerne i hans gamle selskab Dansk And.

4:52
At Dansk Andeudvikling tager over, hvor Dansk And slap - er historien om en virksomhed, der nægter at give op.

Martin Daasbjerg havde en turbulent tid som ejer af Dansk And, som der startede i 2015 og gik konkurs for seks uger siden. Onsdag kunne han så meddele, at han havde fået nok kapital til at starte op igen i et nyt selskab, Dansk Andeudvikling Aps. 

Slagteriejeren var i studiet på TV MIDTVEST onsdag aften, hvor han blev spurgt, om han kan forstå, hvorfor nogen kreditorer fra Dansk And kan synes, at det er mærkeligt, at de går konkurs for seks uger siden, og allerede nu genopstår i et nyt selskab. 

- Jeg forstår godt, hvordan de kreditorer har det. Min kone og jeg har personligt tabt 10,1 million kroner på det her, så de, der har blødt mest, er os selv, siger Martin Daasbjerg. 

- Det er brandærgerligt, at de bliver brændt af på deres penge, og det er jeg ked af, fortsætter han. 

Kaster ikke håndklædet i ringen

Martin Daasbjerg nægter at give op, og han mener heller ikke, at det giver mening at give op. 

- Hvis vi bare smider håndklædet, så er der nogle gamle bygninger og nogle maskiner, som alligevel ikke kan indbringe særligt meget, der står tilbage, siger han. 

I stedet for at give op, så valgte Martin Daasbjerg at lave en drejebog for, hvad der skulle ske, for at det kunne lade sig gøre at få en profitabel forretning ud af det. 

Blandt de tiltag, som de har lavet i Dansk Andeudvikling Aps er, at de har ansat færre medarbejdere, end der var, da slagteriet gik under navnet Dansk And.

- Vi har sænket den pris, som vi giver for ænderne. Vi har kigget på bemandingen. Vi ansætter 40 mand denne gang, hvilket er 18 personer færre end under Dansk And. Og så har vi været ude og justere vores priser opad ude hos vores kunder, siger Martin Daasbjerg. 

Det har ikke været udelt glæde, der har været over de nye ændringer. 

- Det vækker ikke ligefrem jubel og begejstring, når vi kommer til en indkøbsafdeling ude hos en af butikskæderne, og siger, at vi hæver priserne, siger Martin Daasbjerg. 

De første ænder under det nye selskab bliver slagtet torsdag.