Podcast: Dansepar har lavet særlige regler: - Der er bare visse ting, man ikke siger

Danseparret Bjørn Bitsch og Ashli Williamson fra Karup er gæster i denne uges udgave af Køreturen.

34-årige Bjørn Bitsch og 33-årige Ashli Williamson er det mest vindende dansepar i verden. I privaten danner de også par.
34-årige Bjørn Bitsch og 33-årige Ashli Williamson er det mest vindende dansepar i verden. I privaten danner de også par.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

De har revet det ene verdensmesterskab til sig efter det andet, danseparret Bjørn Bitsch og Ashli Williamson.

Faktisk har danserne fra Karup, der også danner par privat, knoklet sig til intet mindre end otte VM-guldmedaljer. Og det er flest af alle i historien.

Sejrene er ikke kommet uden indsats. For med op imod 200 rejsedage om året arbejder parret selvsagt hårdt for succesen på dansegulvet. Det betyder samtidig, at de stort set er sammen hele tiden - både som privat par og dansepar. 

- Det er lidt specielt, men det er superfedt, lyder det fra Ashli Williamson, inden Bjørn Bitsch følger op:

- Vi er heldige med, at vi kan gøre det, vi elsker at lave - sammen med hinanden.

Ville slet ikke have Bjørn

Da Ashli Williamson tog til Danmark fra Australien som 16-årig tilbage i 2002 for at møde sin mulige dansepartner i Bjørn Bitsch, gjorde hun det ellers klart fra starten, at der ikke skulle være noget mellem de to.

- Jeg havde endda sagt til hans mor, at jeg ikke skulle være kæreste med Bjørn. Jeg var her for forretningen og mit mål om at blive verdensmester.

- Tre måneder senere fandt vi sammen, og vi har været sammen lige siden, siger Ashli Williamson.

- Vi er sammen hele tiden, så på den måde er der hele tiden kærestetid, siger Ashli Williamson om den travle hverdag. 
- Vi er sammen hele tiden, så på den måde er der hele tiden kærestetid, siger Ashli Williamson om den travle hverdag. 
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Forholdet slår gnister

De to dansere lægger dog ikke skjul på, at forholdet kan slå gnister engang imellem.

- Vi kan godt lide citatet ‘no friction, no fire’. Vi har det rigtig godt, men det går ikke altid helt stille for sig. Vi er begge to meget passionerede og har vores egen mening om ting, forklarer Bjørn Bitsch.

Derfor har de lavet et sæt spilleregler, der skal forhindre de værste konflikter i parforholdet i at eskalere.

- Vi lavede for mange år siden nogle regler om, at selvom vi kan blive frustrerede og hidsige på hinanden, så er der bare visse ting, man ikke siger. Så det der med at sige ‘jeg vil ikke danse med dig mere’ eller ‘jeg vil ikke være sammen med dig mere’ gør vi ikke, siger Ashli Williamson.

På køretur med et dansepar

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson er gæster i denne uges udgave af podcasten Køreturen, som var lige ved at blive ramt af et afbud, da Bjørn missede sit fly hjem fra København.

Fly-episoden kan du høre meget mere om i programmet herunder, hvor du også kommer helt tæt på de hårdtarbejdende dansere, som ved siden af sporten driver både virksomheder og kro.