Danseforestilling udfordrer kønsholdninger

Hvor meget betyder det for dig, hvad andre folk tænker om dig? En ny danseforestilling leger med de roller, vi og andre giver os.

Danseforestilling sætter gennem dansen fokus på køn og identitet. Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

En speciel forestilling turnerer den kommende uge rundt i landsdelen. Fredag var en flok folkeskoleelever fra balletskolen inviteret ind til forestillingen i Holstebro. Frestillingen har fået titlen No Sex - intet køn:

Det er med en vis spænding, at man sætter sig foran en scene til en forestilling, der hedder No Sex - intet køn.

Læs også Dansere fra Karup slår verdensrekord

- Det her med køn og seksualitet, lad os dog bare lege med det, og lad os da bare sprænge det i luften og være åbne omkring det, siger David Cornelius Price, der er producent af forestillingen for Black Box Dance Company i Holstebro. 

Forestillingen udfordrer betydningen og sandfærdigheden af de mange definitioner, man som individ bliver pålagt. I et klinisk hvidt rum tager fire dansere afsæt i blandt andet mode og spektakulære kostumer, lader sig observere og nærstudere mens de prøver at forføre og forundre publikum.

- Jeg synes, det er enormt vigtigt, at vi giver plads til det hele. At især for publikum at tage det med sig hjem og sige, vi har det hele - vi skal ikke kigge på stereotyperne og hvordan vi tror, ting skal være, men være åbne over for alle mulige løsninger og kærlighed, fortæller Anna Stamp Møller, der er en af danserse fra Black Box Dance Company. 

Læs også Amalie lever af at skrive teaterforestillinger

Budskab giver mening

Eleverne, som i dag fik mulighed for at se forestillingen, kunne godt forstå budskabet gennem dansen. 

- Altså jeg tror, det der med, at der er mange, der dømmer en, ud fra hvilket køn man er, og hvem man er til. Jeg synes, det var mega fedt at de viste, at man sagtens kan være til ens eget køn, uden at det gør noget, siger Karen Fjord, der er elev på Balletskolen. 

En mand i læderjakke og bar overkrop vil sikkert vække opsigt på de fleste gader i midt- og vestjylland. Men med forestillingen så håber folkene bag, at de måske har skubbet lidt til midt- og vestjydernes definitioner af, hvem vi er.

- Vi har åbnet for en snak om åbenheden til at være, hvem du har lyst til at være, siger Anna Stamp Møller.

Black Box Dance Company tager på turne i den kommende uge med forestillingen. Blandt andet til Lemvig, Struer og Ikast.

02:20 Luk video