Danmarkshistorie på cykel i USA

Når 50-årige Morten Kjærsgaard fra Viborg sendes af sted fra Oceanside i Californien, USA, skriver han dansk cykelhistorie. Han er den første danske rytter, der skal forsøge at gennemføre de 5000 km som solorytter tværs over USA i Race Across America.

mortencyklerinet.jpg

Det bliver en tur i ekstrem varme, vind og lange nætter på cyklen, inden byen Annapolis i Maryland byder ham velkommen. De 12 dage kommer til at bestå af to-tre timers søvn i døgnet og så ellers 21-22 timer i sadlen.

 - Det har været en drøm gennem mange år, og jeg glæder mig rigtig meget. Jeg er ydmyg omkring situationen og vil naturligvis forsøge at tackle løbet på bedste vis, fortæller Morten Kjærsgaard.

Test på Hærvejsløbets rute

Den midtjyske cykelrytter er i fuld gang med træningen til turen, og det markerer han blandt andet med at cykle næsten 700 kilometer på halvandet døgn 17./18. maj langs ruten, som det nye Hærvejsløb i Jylland senere skal følge, oplyser DGI i en pressemeddelelse. 

16.000 kilometer på otte måneder

Morten Kjærsgaard er ikke uvant med lange cykelture og ekstreme forhold. Da han bestod optagelseskravene til Race Across America, var han efterfølgende på en fem dages træningstur i ørkenen i den amerikanske stat Utah. Siden har han kørt godt 16.000 kilometer på cyklen for at træne sig op til det ekstreme løb i juni.

Tre cykler

Morten Kjærsgaard vil medbringe tre cykler til sit ridt i Race Across America, og de vil alle komme i brug under de vidt forskellige forhold, han skal cykle under. Med sig har han også seks hjælpere fra Viborg, som i bil og camper vil følge ham hele vejen, oplyser DGI.

mortencykler3inet.jpg