Danmarks største cykelløb til landsdelen

198 ryttere ruller ud på de nordvestjyske veje, når Danmarks største cykelløb bliver kørt i april måned. Ruten til den nye internationale cykelbegivenhed blev præsenteret i dag.

"Den nordvestjyske Cykelweekend" er navnet på det nye tiltag, som skal bringe Thy og Mors ind i den internationale cykelverden. Løbsweekenden kommer til at bestå af tre UCI-løb. Et løb i Skive, det tidligere Himmerland Rundt og så løbet i Thy og på Mors.

- Det bliver et kæmpestort løb. Vi regner med en kortege på omkring halvtreds biler. Der skal meget plads til, når du har 198 ryttere på 33 hold, siger Mogens Kristensen fra Thy Cykel Ring, der er arrangør af det sidste af de tre løb i serien.

Med et felt på 198 ryttere til hvert af løbene, bliver cykelløbet Danmarks største målt på antal ryttere. At løbene er UCI-løb og der er UCI-point på spil, har lokket både professionelle Danske og udenlandske hold til.

- Det er meget attraktivt for udenlandske hold at komme herop og køre om de vigtige UCI-points i hele tre løb på en enkelt weekend, siger Mogens Kristensen.

Som Flandern Rundt

I år er første år at den store cykelevent afvikles. Og på sigt er ambitionerne store. Løbet vil gerne blive en lige så integreret del af den internationale cykelkalender som eksempelvis Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

-Med tiden skulle det gerne gå hen og blive en årlig tilbagevendende begivenhed - en cykelklassiker, som man kender det fra Frankrig, Holland og Belgien, siger Mogens Kristensen.

Løbet i Thy og på Mors køres den 28. april.

Se ruten til løbet her:

Den lokale cykelrytter Michael Valgren fra Team CULT Energy var med til dagens pressemøde. Se her hvad han synes om ruten: