Danmarks største turismedestination får base i Hvide Sande

Borgmestrene fra Varde og Ringkøbing Skjern er blevet enige om, at hovedsædet skal ligge i Hvide Sande.

Der skal ansættes en ny turistdirektør i forbindelse med det nye samarbejde.
Der skal ansættes en ny turistdirektør i forbindelse med det nye samarbejde.
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

På et møde tidligere på ugen blev Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune og Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune enige om placeringen af hovedsædet til Danmarks største turismedestination.

Turismedestinationen bliver den største i Danmark, når man måler på turismeskabt omsætning og overnatninger årligt.

Det fysiske hovedkvarter skal ligge i Hvide Sande. Det skriver Ringkøbing Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

- Vores to kommuner har hver især godt 50 kilometer kystlinje, antallet af turismeovernatninger fordeler sig nogenlunde jævnt og vi er enige om linjen og værdigrundlaget i det fremtidige turismesamarbejde, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard.

- Vi er på alle måder ligeværdige partnere i det her samarbejde - og vi er enige om, at vi sammen står stærkere i arbejdet for at udvikle turismen i vores område og dermed tiltrække endnu flere udenlandske og indenlandske turister, siger han.  

Slår kræfterne sammen

Ringkøbing-Skjern Kommune vil gerne have endnu flere turister, og det skal samarbejdet med nabokommunen Varde hjælpe med.

Derfor er de to kommuner gået sammen om at danne en fælles tværkommunal turismedestination.

- Formålet er at få etableret mere muskelkraft, så vi kan brande området endnu mere og måske også tiltrække nye typer turisme. Det kunne være fra Norden, men også fra andre lande i Europa end lige præcis Tyskland, sagde viceborgmester i Ringkøbing Skjern Kommune, Søren Elbæk (A) til TV MIDTVEST i januar.

Ringkøbing-Skjern Kommune er allerede landets fjerdestørste målt på turismeskabt omsætning, og kommunen er sammen med Varde Kommune hjemsted for omkring otte millioner overnatninger årligt. Til sammenligning står København for 7,3 millioner overnatninger.  

- Varde og Ringkøbing-Skjern Kommune er de ubetingede største turistattraktioner på vestkysten. Så det er klart, at vi har en interesse i at skabe et stort, markant brand på vestkysten, der kan tiltrække endnu flere turister, sagde Søren Elbæk (A).