Danmarks første udstilling om computerspil

Computerspil tager nu skridtet fra børneværelset til kunstmuseet Heart i Herning. Og det er en mand med kultstatus blandt spilentusiaster, der er kurator.

Fra lørdag kan folk med interesse i computerspil - og ikke mindst designet bag - nørde i alle de gamle ikoniske spil på kunstmuseet HEART i Herning. 

quoteDer er dygtige folk, der laver store kuntsværker, som gemmer sig inde i spillene, og som er spillene

Jakob Stegelmann, Tv-vært og kurator

Udstillingen 'Next Level - enter a world of iconic games' er udviklet i tæt samarbejde med Jakob Stegelmann fra tv-programmet Troldspejlet, der har haft kultstatus blandt spilentusiaster siden 1989.

- Jeg har selv været med til at vælge, hvad der skal hænge på væggene. Det er en drøm for mig, der går i opfyldelse. At se spillene som vi kender allesammen, pludselig hænge på den måde på væggene, og man kan studere dem i en helt anden stemning, det synes jeg er fantastisk, lyder det fra en glad Jakob Stegelmann.

Tv-vært Jakob Stegelmann har været med til at udvikle udstillingen af de ikoniske computerspil på kunstmuseet HEART. 
Tv-vært Jakob Stegelmann har været med til at udvikle udstillingen af de ikoniske computerspil på kunstmuseet HEART. 
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

En rejse gennem tiden

Udstillingen tager form som et omfattende spilunivers, hvor publikum kan prøve kræfter med flere end 30 af de mest ikoniske spil fra hele spilhistorien. Fra spillehallernes klassiske arkademaskiner via teenageværelsets konsoller og frem til det nyeste inden for Virtual Reality. 

På trods af at det har været en central del af danskernes fælles kulturarv i mere end 40 år, har de ifølge folkene bag ikke været belyst som et egentligt designobjekt på noget dansk kunstmuseum før nu.

- Det er kunst. Computerspil har i mange år været kunst men har bare ikke været anerkendt som kunst. For mig har det været en ambition at sørge for, at måske kunne det få lidt mere respekt, fortæller den computerspilskyndige tv-vært.  

Udstillingen giver et indblik i en række markante eksempler på design af interiør, eksteriør, karakterer og objekter fra de mest populære spil, og et indblik i den fuldstændige proces med at skabe spillene fra første idé-skitse til udgivelse af det færdige spil, lyder det i beskrivelsen af den nye udstilling som fortsætter på HEART indtil marts.