Danmarks første nederlag

Danmark led sit første nederlag ved VM på hjemmebane efter en skidt præstation mod Ungarn.

Håndboldkvinderne er kommet alvorligt ned på jorden efter en fejlfri indledning på VM. Onsdag aften led Danmark sit første nederlag i turneringen, da danskerne efter en skuffende indsats blev trynet med hele 29-22 af Ungarn.

Det var en bekymrende præstation af landstræner Klavs Bruun Jørgensens tropper. De danske spillere blev trukket rundt i manegen af et ungarsk mandskab, der fik alt for let spil.

Efter den solide sejr over Serbien tirsdag og Ungarns kæmpenederlag til Montenegro samme dag burde danskerne være gået ind til kampen med et overskud af selvtillid, men det var svært at få øje på.

Danmark spillede en elendig første halvleg, hvor spillerne i angrebet lavede en stribe tekniske fejl, og hvor danskerne haltede bagefter i samtlige 30 minutter.

Det aggressive forsvar, der fungerede flot mod Serbien, havde så godt som ingen effekt mod ungarerne.

Forsvaret fik ikke stødt langt nok frem, og den slags straffer et ungarsk mandskab, der har flere spillere, der er i stand til at hakke kuglen ind fra ti meter.

Defensiven fik slet ikke fat i Ferencvaros-stjernen Zita Szucsanszki, der stjal showet totalt før pausen og lavede otte mål.

Muligvis svær 1/8-finale

Målvogter Rikke Poulsen begyndte fornuftigt, men blev snart skudt i sænk og måtte lade sig udskifte efter 20 minutter med en redningsprocent på 19.

12-15 ved pausen var nådigt sluppet for et dansk mandskab, der spillede for langsomt og idéfattigt.

Der var meget at tage fat på i pausen for Bruun Jørgensen, men hans forslag trængte ikke igennem til spillerne på banen, der ikke blev bedre i anden halvleg.

Playmaker Kristina Kristiansen var helt fra koncepterne og lavede et hav af fejl, og hun sluttede kampen på bænken, mens ekstraindkaldte Anna Sophie Okkels med vekslende held forsøgte at styre spillet.

Midtvejs i anden halvleg var danskerne syv mål bagud, og først da tog Klavs Bruun Jørgensen affære og sendte to spillere frem i forsvaret for at forstyrre det ungarske angrebsspil.

Men efter en timeout fik Ungarns træner, Andras Nemeth, justeret sit hold, og så kunne det cruise videre mod en sejr, som formentlig kom noget lettere, end spillerne havde drømt om.

Hvis Ungarn tager den forventede sejr over Japan i den sidste kamp, vil Danmark sikre sig andenpladsen med en sejr over Montenegro.

Uafgjort eller nederlag vil sende danskerne ned som nummer tre, og det vil give en vanskelig modstander i 1/8-finalen.