Danmarks fodboldkvinder sejrer trods ungarsk chokføring

Det danske kvindelandshold vandt 5-1 hjemme over Ungarn i VM-kvalifikationens gruppe 4.

30. august skal Danmark møde Kroatien, og 4. september kommer Sverige på besøg.

Det kvindelige danske fodboldlandshold holder liv i håbet om at komme med til VM i Frankrig næste år.

Tirsdag aften i Viborg vandt Danmark 5-1 over Ungarn i VM-kvalifikationens gruppe 4.

Efter tidlig dansk dominans kom Ungarn overraskende foran 1-0, men danskerne slog til med i alt tre mål lige før og efter pausen.

Der stod Danmark på det hele i kampens første kvarter, hvor Pernille Harder, Nadia Nadim og co. skabte adskillige chancer.

De to landsholdsprofiler har haft flere sammenstød på det seneste - både i forbindelse med Nadia Nadims kritik af Spillerforeningens direktør, Mads Øland, og under 5-1-sejren i Ukraine, hvor begge ville tage et straffespark.

Rikke Sevecke var tæt på at bringe Danmark foran efter 12 minutter, men hun ramte overliggeren.

I stedet kom Ungarn på 1-0 midt i første halvleg.

Zsanett Jakabfi blev spillet alene igennem og chippede smart bolden i mål over Danmarks målmand, Stina Lykke.

Syv minutter før pausen havde Nadia Nadim bolden i nettet, men scoringen blev korrekt underkendt for offside, efter at Sanne Troelsgaard havde ramt stolpen.

Danskerne kunne dog med rette føle sig snydt for et straffespark, da anfører Pernille Harder blev bragt til fald umiddelbart forinden.

Jublende danske fans.

To minutter før pausen kom den første danske scoring, da Nadia Nadim skovlede bolden i mål efter klumpspil.

Få minutter senere fordoblede Manchester City-spilleren sin målhøst og bragte Danmark på 2-1 inden pausen.

Frederikke Thøgersen fik efter flere forgæves forsøg sendt et indlæg mod mål fra højre side, og Nadia Nadim fik scoret.

Anden halvleg var kun få minutter gammel, da Danmark kom foran 3-1.

Bolden røg noget heldigt hen til Simone Boye Sørensen, der sendte den i mål med en kølig inderside.

Danmark var igen ovenpå, og efter 57 minutter kom hjemmeholdet foran 4-1.

Theresa Nielsens indlæg blev efter en svag ungarsk clearing forvandlet til en stor chance, som hun selv sparkede ind.

Pernille Harder fra Tulstrup ved Ikast i kampen mod Ungarn.

Kort før tid scorede Pernille Harder, og Danmark har 15 point efter seks kampe og indtager andenpladsen i gruppen.

Danmark har kun sat point til i 0-3-skrivebordsnederlaget til Sverige.

Det blev en realitet, da spillerne sidste efterår ikke kunne blive enige med Dansk Boldspil-Union (DBU) om vilkårene for en landsholdsaftale, så DBU meldte afbud til kampen i Sverige.

Netop Sverige fører gruppen med 15 point for fem kampe inden tirsdagens udekamp mod Ukraine.

Kun gruppevinderen kommer direkte til VM. De fire bedste gruppetoere fra de syv europæiske kvalifikationsgrupper skal spille playoffkampe om en enkelt VM-billet.

Danmark mangler at spille to kampe i gruppe 4, som begge spilles på hjemmebane.

Danmarks Nadia Nadim 9 jubler efter hun har scoret sit andet mål til stillingen 2-1.