Danmarks 2. og 3. rigeste er fra landsdelen

8 ud af Danmarks 100 rigeste kommer fra Midt- og Vestjylland. Familien bag Bestseller og Lars ”Dyne” Larsen holder deres placeringer som henholdsvis nummer 2 og 3.

pengesedler_stak_0.jpg

Berlingske Business har i dag offentliggjort listen over Danmarks 100 rigeste. På den liste figurerer otte navne med tilknytning til landsdelen. Ingen midt- og vestjyder er dog nye på listen, da alle har været her før.

To i top-3

Helt i top finder man familien Holch Povlsen fra Brande, der står bag modetøjskoncernen Bestseller. Ifølge Berlingske Business beløber familiens formue sig til svimlende 24,6 milliarder. På tredjepladsen ligger Lars Larsen, også kendt som 'Dyne Larsen' fra Silkeborg med en formue på 18 milliarder kroner. De er dog begge stadig langt bagud i forhold til at indtage tronen som rigets rigeste. Lego-familien Kirk Kristiansen på førstepladsen har en formue på 55,3 milliarder kroner.

Ikke store ændringer

For de seks øvrige midt- og vestjyske rigmandsfamilier er der ikke sket de store ændringer. Familien Færch, der blandt andet står bag Færch Plast i Holstebro er rykket én plads ned til 19. pladsen med 3,5 milliard på bankbogen. De største ændringer står Grundfosfamilien Due Jensen og familien Bach, der står bag Bach Gruppen i Viborg. Due Jensen-familiens formue er på 2 milliarder. Det svarer til en placering som nummer 36 mod en placering som nummer 25 i 2011. Bach Gruppens formue er på 850 millioner, men er faldet 10 pladser ned til en 85. plads.

Udover de ovennævnte er Peter Stubkjær Sørensen fra Brande på en 26. plads, de tidligere Brandtex-ejere, Familien Starup, er nummer 52, Mercedesforhandler, Ejner Hessel, er nummer 68 og så ligger Familien Hentze Andersen, der har grundlagt Mita Teknik på en 84. plads.