Danmark tager afsked med VM og Herning med nederlag

Klar pauseføring blev vekslet til et 21-25-nederlag til Rusland efter en trist anden halvleg i VM-afskeden.

Kvindelandsholdet i håndbold slutter VM på hjemmebane som nummer seks, efter at det danske mandskab tabte 21-25 til Rusland i afdansningsballet søndag middag.

Resultatlisten fortæller om fem sejre og fire nederlag, hvilket ikke er imponerende, og VM sluttede med 30 elendige minutter, hvor danskerne pludselig ikke kunne lave mål, og hvor en komfortabel pauseføring blev vekslet til et klart nederlag.

Det var et ærgerligt tilbageslag i en turnering, hvor holdet ellers er blevet bedre, som dagene er gået, og det var et uforståeligt kollaps i en kamp, hvor Danmark så ud til at cruise mod en sikker sejr.

Danskerne spillede nemlig en fin første halvleg - indledningsvis med Stine Jørgensen som playmaker og Anne Mette Hansen på venstre back, og konstellationen med holdets to største VM-lyspunkter havde udmærket effekt.

Med Louise Burgaard på højre back var der pludselig tre skudtrusler, som russerne skulle forholde sig til, og det udnyttede især Stine Jørgensen til at udbygge sin føring på danskernes interne topscorerliste.

Skytten fra FCM Håndbold lavede seks af Danmarks første ni mål, og så var Danmark på ret kurs.

Russerne fulgte kun med til 5-5. Da danskerne overtog initiativet, tog den russiske trænerkæmpe Yevgeni Trefilov timeout, men særligt effektfuld var hans slagplan ikke, for hans spillere tabte tråden i første halvlegs anden halvdel.

Kristina "Mulle" Kristiansen kom ind som playmaker og var den sædvanlige blanding af flotte detaljer og underlige fejl, men både Burgaard og Anne Mette Hansen fik gang i skudarmen, og ved pausen var Danmark foran 16-12.

Medvirkende til den solide føring var også, at de tre russiske målvogtere tilsyneladende var gået på ferie og kun blev noteret for én redning tilsammen i de første 30 minutter.

Til gengæld kom danskerne sløjt ud til anden halvleg, og det tog blot Rusland fem minutter at vende 16-12 til 16-17.

Efter en timeout fik Danmark dog en smule bedre fat, og forsvaret og målvogter Rikke Poulsen fik i forening kastet lidt koldt vand på den russiske optimisme.

Men angrebsmæssigt var anden halvleg en jammer. Blot to danske scoringer i de første 20 minutter var flovt og et trist sidste indtryk at efterlade hos publikum.

På den måde er der ingen grund til at beklage, at det danske hold ikke er med, når VM kulminerer med medaljekampene senere søndag.

Den sidste kamp i Boxen i Herning er finalen mellem Norge og Holland, som begynder kl. 17.15.