Danmark besejrer stormagt i eminent VM-præstation

I en sand ishockeygyser sikrede Nichlas Hardt dansk sejr over Finland med en scoring to minutter før tid.

Danmark vinder sensationelt 3-2 over Finland.

Det danske ishockeylandshold har slået porten til VM-kvartfinalen op på vid gab med en meget overraskende 3-2-sejr over et uhyre stærkt finsk landshold i en sydende Boxen i Herning.

I det, der må være en af de bedste kampe, et dansk ishockeyhold nogensinde har spillet, sled, fightede og spillede holdet sig til tre dyrebare point.

Nichlas Hardt scorede sejrsmålet i powerplay to minutter før tid efter Mikkel Bødkers iskolde tværpasning.

Det bringer Danmark op på fem point før de sidste tre kampe mod mere overkommelige modstandere.

Her var ikke tale om en finsk storfavorit, der undervurderede modstanderen. Der var heller ikke tale om en voldsomt heldig dansk sejr.

Danskerne gav simpelthen bare finnerne kamp til stregen og vandt en kamp mellem to jævnbyrdige hold.

Med ni spillere med NHL-erfaring stillede Danmark på papiret et af de bedste landshold nogensinde, og til alt held kunne det også ses på isen.

Tilgangen af Jannik Hansen og Mikkel Bødker gav substans og klasse, og især Hansen gjorde en kæmpeforskel med sin enorme erfaring og arbejdsvilje.

Efter et indledende finsk stormvejr spillede danskerne sig fornemt ind i kampen og skabte en fuldstændig lige forestilling, der balancerede på en knivsæg og holdt publikum hen i åndeløs spænding.

I målet lukkede rolige Frederik Andersen af, når det kneb, og danskerne optrådte med fornem disciplin.

Landstræner Jan Karlsson havde rystet posen grundigt for at skabe de mest slagkraftige kæder med de nye folk og tilbagevendte Mads Christensen. Og svenskeren ramte rigtigt.

Frans Nielsen havde fået centertjansen i førstekæden mellem Oliver Bjorkstrand og Mikkel Bødker, og Nielsen var på ny en af sit holds allerbedste spillere.

Danmark udnyttede en finsk udvisning midtvejs i kampen til at bringe sig foran, da Frans Nielsen med ryggen til mål pludselig vendte om og klappede pucken op i det fjerneste målhjørne.

En eminent scoring af Detroit-spilleren, men danskerne fik ikke lov at glæde sig ret længe.

Mens Jesper Jensen sad i straffeboksen satte finnerne et powerplay op, der splittede det danske hold for alle vinde, så VM-topscorer Sebastian Aho kunne udligne.

I sådanne situationer ville danske hold tidligere have knækket, men her var reaktionen den stik modsatte.

Efter et finsk pucktab spillede Oliver Lauridsen smart til Oliver Bjorkstrand, som holdt hovedet koldt og genoprettede den danske føring inden tredje periode.

Finnerne begyndte at få travlt og efterlod sig huller i bagkæden.

Nicklas Jensen og Oliver Bjorkstrand misbrugte begge en friløber, og det så ud til at blive dyrt, da Mikael Granlund fik udlignet til 2-2 fire minutter før slut.

Men Hardt skabte VM's største jubelbrøl på Heden, da han scorede det, der skulle vise sig at blive kampens afgørende mål.