Danish Defence League til Thyborøn

Den anti-islamiske organisation Danish Defence League har meldt sin ankost i Thyborøn. Foreningen vil hverve medlemmer i det vestjyske.

ddlLaro.jpg

Søndag i Thyborøn bliver lidt anderledes end så mange andre søndage i det lille fiskersamfund. Gennem byens gader vil tilhængere af Danish Defence League nemlig marchere. Foreningen kalder sig selv anti-islamistisk, og arbejder for at lukke Danmarks grænser, og fratage indvandrere deres danske statsborgerskab.

Thyborøn er kun begyndelsen

Søndagens march i Thyborøn er kun begyndelsen. Bagefter følger en række demonstrationer i andre jyske byer, fortæller talsmand og leder af Danish Defence League, Kasper Mortensen, til Dagbladet Holstebro.

 - Vi informerer om, hvad vi er, og hvad vi gør, og så rekrutterer vi folk i by efter by rundt om i landet, siger kasper Mortensen til avisen.

Sidst endte det i masseslagsmål

Foreningen afholdt en lignende demonstration tilbage i marts i Århus. Dengang arrangerede venstrefløjen mod-demonstrationer, og det endte i slagsmål og den største politi-indsats i over 30 år i Århus.

Danish Defence League regner selv med at søndagens demonstration i Thyborøn bliver mere fredelig. Foreningen forventer at 20-30 mand vil deltage i marchen.