Danish Crown: Regnskab præges af russisk krise

Danish Crown præsenterede i dag sit årsregnskab for 2013/2014. Omsætningen er faldet med 135 mio. kroner, og det skyldes ifølge virksomheden i høj grad situationen i Rusland.

svineslagteri-medarbejder.jpg

Danish Crown har i det seneste regnskabsår haft en omsætning på 58 mia. kr., hvilket er på niveau med året før. Resultatet af den primære drift lander på 1.995 mio. kr. og ligger marginalt under sidste års resultat på 2.018 mio. kr.

- Til trods for de store udfordringer, som Ruslands lukning for først svinekød og senere stort set alle europæiske fødevarer har givet Danish Crown, har vi evnet at fastholde indtjeningen i koncernen. Samtidig er det lykkedes at holde omkostningerne under kontrol, så derfor synes jeg, vi bør være tilfredse med resultatet, siger Erik Bredholt, der er formand for Danish Crowns bestyrelse.

Globalt marked er skrøbeligt

Internationalt har et betragteligt fald i produktionen af svinekød i USA som følge af en dødelig virus blandt smågrisene bidraget til at forrykke balancen på stort set samtlige markeder.

- Når de globale markeder påvirkes så drastisk, er der en betydelig risiko for at fejle. Derfor ser jeg årets resultat som en bekræftelse af styrken i forretningsmodellen for Danish Crown-koncernen med tilstedeværelse i en stor del af værdikæden og en betydelig geografisk spredning, siger Group CEO for Danish Crown Kjeld Johannesen.

Han understreger samtidig, at indtjeningen i den danske del af slagteri-aktiviteterne fortsat er utilfredsstillende, og at det er koncernens internationale struktur, der sikrer det robuste resultat.

Det er blandt andet afdelingen DC Foods som er styrket yderligere i det forløbne år gennem købet af de resterende 50 pct. af det polske selskab Sokolów.

- Vi er nu sikret fuld adgang til det polske marked, og arbejdet med at skabe synergi på tværs af koncernen udvikler sig lovende indenfor alle forretningsområder, siger Kjeld Johannesen.

I forbindelse med regnskabet indstiller Danish Crownes bestyrelse til repræsentantskabet, at selskabets ejere får udbetalt en samlet restbetaling på 1,218 milliarder kroner.