Danish Crown kører grise til slagtning i Tyskland

Hensyn til dyrevelfærden tvinger slagterikoncernen til en nødløsning.

Flere arbejdsnedlæggelser hen over foråret betyder nu, at Danish Crown sender flere tusinde grise til slagtning i Tyskland.

- Det er absolut sidste udvej for os at køre danske grise til Tyskland. Det sker udelukkende, fordi mange af vores landmænd er presset på plads i staldene. Samtidig ser vi ind i en uge med stigende temperaturer, så vi må gøre, hvad der er muligt for ikke at gå på kompromis med dyrevelfærden, siger direktør i Danish Crown Pork, Søren F. Eriksen, i en pressemeddelelse.

Slagterikoncernen har været ramt af strejker i tre omgange i foråret - det ramte blandt andet afdelingen i Herning og kostede i alt omkring 100.000 slagtninger, svarende til tre dages arbejde. Samtidig er der i denne uge to lukkedage på slagterierne.

Normalt ville Danish Crown kunne indhente det tabte gennem overarbejde, men det er der ikke kapacitet til hen over sommeren.

Det er foreløbigt planen at sende 10.000 grise til Tyskland om ugen. Grisene bliver hentet i det sydlige Jylland, så transporttiden begrænses.

- Det er langt fra nogen optimal løsning at køre grise til slagtning i Tyskland, men vi står i en ekstrem situation, så vi har ikke rigtig andre muligheder, siger Søren F. Eriksen.