Danish Crown: Ingen vej udenom

Antallet af slagtesvin er faldet gennem flere år, og intet tyder på, at udviklingen fortsætter. Derfor fyrer Danish Crown nu i Herning og på tre andre slagterier.

0408143Danish_Crown.jpg

Danish Crown varslede mandag fyringer af 150 slagteriarbejdere - heraf 29 i Herning - og selv om Fødevareforbundet NNF kritiserer beslutningen, står slagterikoncernens pressechef Jens Hansen fast på, at det er en nødvendig beslutning.

- Vores helt store udfordring i Danish Crown er tilførslen af slagtesvin. Vi mangler simpelthen grise at slagte, og derfor kan vi ikke holde folk i arbejde, siger Jens Hansen til TV MIDTVEST.

- Men kunne man ikke undgå fyringer for eksempel ved at sende folk på efteruddannelse?

- Efteruddannelse vil ikke løse udfordringen, for det er ikke en midlertidig nedgang, desværre. Det er der intet, der tyder på. Vi er desværre i en situation, hvor det ser ud til, at det er et blivende fald, vi står overfor.

Pressechefen oplyser, at antallet af tilførte slagtesvin falder mellem 1,5 og 2,5 procent om året. Nedgangen betyder dog ikke, at der umiddelbart er udsigt til slagterilukninger.

- Der hvor vi står lige nu, kan vi klare os ved at tilpasse kapaciteten rundt omkring. Den tid hvor vi udstedte garantier i Danish Crown er desværre forbi, men der hvor vi er i øjeblikket, er der ingen konkrete planer om, at det er det, der er tilfældet, siger Jens Hansen.

1:46