Danish Crown ansætter igen

På grund af travlhed ansætter Danish Crown i disse dage op mod 75 nye medarbejdere på de to afdelinger i Herning og Blans (Arkivfoto)

svineslagteri-medarbejder.jpg

Danish Crown er i fuld gang med at ansætte 75 nye medarbejdere. Afdelingerne i Herning og Blans har nemlig travlt. I øjebliket kommer der 15.000 flere slagtesvin ind, om ugen, end forventet. Ydermere er der en arbejdspukkel efter julens fem fridage.

- Lige nu har vi virkelig brug for at kunne slagte flere svin, fortæller Søren F. Eriksen, der er produktionsdirektør i Danish Crown, i en pressemeddelelse.

Travlhed skyldes manglende eksport

Den pludselige stigning i antallet af slagtesvin kan ifølge Danish Crown skyldes, at den manglende eksport af svinekød fra Europa til Rusland har fået eksporten af danske smågrise til først og fremmest Tyskland til at dykke i de sidste måneder af 2014.

- Vi er lige nu omkring fire fulde slagtedage bagud, og det giver altså nogle af vores leverandører udfordringer. For grisene ude i staldene holder jo ikke op med at vokse, selv om de er meldt til slagtning. Heldigvis er vores ansatte ude på slagterierne i vidt omfang klar til at tage overarbejde, så vi forhåbentlig kan undgå problemer med overfyldte stalde, siger Søren F. Eriksen.